Επίθεση με μπογιές του Ρουβίκωνα στην αμερικανική πρεσβεία

Στόχος μελών του Ρουβίκωνα έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η επίθεση μελών της αναρχικής συλλογικότητας σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία στην ελληνική πρωτεύουσα, σημειώθηκε στις 03.30 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Περίπου 15 άτομα, που επέβαιναν σε δίκυκλα, πέταξαν μπαλόνια και μπουκάλια με μπογιά στην είσοδο του χώρου στάθμευσης της πρεσβείας, στη συμβολή των οδών Δορυλαίου και Μακεδονίας, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν απλά φθορές στον τοίχο και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Tαυτόχρονα με τις μπογιές, καπνογόνα για να μην τους καταγράψουν οι κάμερες, αλλά και για να δημιουργήσουν σύγχυση και να μπορέσουν να διαφύγουν.

Oi δράστες μετά την ενέργεια απομακρύνθηκαν προς τον Περιφερειακό Λυκαβηττού, αλλά καταδιώχθηκαν αμέσως από δυνάμεις της Ασφάλειας και της Άμεσης Δράσης, καθώς το κέντρο επιχειρήσεων ειδοποιήθηκε από τους αστυνομικούς σκοπούς που βρίσκονταν σε άλλα σημεία περιμετρικά της πρεσβείας.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην κρατική ασφάλεια, όπου εξετάζονται.

H ΕΛΑΣ θα προχωρήσει στις προβλεπόμενες διαδικασίες για την παραλαβή -από την ασφάλεια της πρεσβείας- του υλικού από τις κάμερες προκειμένου να συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας αναφέρει:

«την Κυριακή 6/1/2019 και ώρα 03:30 το πρωί ομάδα συντρόφων επιχείρησε επιθετική παρέμβαση με μπουκάλια μπογιάς στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

«(…)Ακόμη και τα καλύτερα φρούρια του εχθρού μπορούν να πέσουν, φτάνει να μαζευτούμε όλοι και όλες και να αποφασίσουμε ότι δεν θέλουμε να υπάρχουν», σημειώνουν.

Το κείμενο ξεκινάει με την αναφορά ότι η επίθεση έγινε την Κυριακή 6η Ιανουαρίου και ώρα 03.30, δηλαδή 24 ώρες νωρίτερα, γεγονός που σύμφωνα με αστυνομικούς δείχνει ότι η ενέργεια είχε προγραμματιστεί και για κάποιον λόγο έγινε σήμερα.

Αναφέρεται ιστορικά ακόμη στον «αμερικανικό ιμπεριαλισμό» και ιδιαίτερα στον ρόλο των ΗΠΑ μέσω Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην κατάσταση στη Συρία, ενώ συνδέει τις ΗΠΑ με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

πηγή: gr.euronews.com