Ερευνητές προτείνουν να μην πετάμε τα δόντια μικρών παιδιών για τον πιο απίστευτο λόγο

Little 5 years old girl showing her first baby tooth fallen out. Closeup

Μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του καρκίνου.

Το να κρατήσει κάποιος τα δόντια που πέφτουν κατά την διάρκεια της παιδικής ηλικίας μπορεί να θεωρηθεί μια σωτήρια κίνηση, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Βιοτεχνολογίας των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Eρευνητές ανακάλυψαν πως τα βλαστοκύτταρα που βρίσκονται σε ένα νεότερο δόντι είναι λιγότερο εκτεθειμένα σε περιβαλλοντική βλάβη από ένα ενήλικο δόντι και μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη νέων κυττάρων σε άλλα μέρη του σώματος.

Θα μπορούσαν με άλλα λόγια να αντικαταστήσουν την δύσκολη διαδικασία πρόσβασης σε μυελό των οστών σε άλλες περιοχές του σώματος για τα βλαστοκύτταρα.

Η νέα μέθοδος βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, ωστόσο τα επόμενα χρόνια θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου και την αναγέννηση νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο για την πρόληψη πιθανών καρδιακών προσβολών.

«Μέχρι στιγμής έχουμε δεδομένα για δύο, δυόμιση και τρία χρόνια και φαίνεται πως είναι μια αποτελεσματική και ασφαλής θεραπεία», δήλωσε μέλος του Εθνικού Προγράμματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Κίνας.

πηγή: huffingtonpost.gr