Ερμής στον Τοξότη από 9 Δεκεμβρίου

Ο Ερμής, ο πλανήτης που σχετίζεται με όλο το φάσμα της επικοινωνίας, από τον λόγο, ως τα γραπτά μηνύματα στο κινητό, τις συναλλαγές και τα email, θα περάσει στο φλογερό ζώδιο του Τοξότη στις 9 Δεκεμβρίου και θα παραμείνει έως τις 29 Δεκεμβρίου που θα περάσει στον γήινο Αιγόκερω.

Ο Ερμής είναι ένας πλανήτης που επηρεάζει την καθημερινότητά μας σε πολύ μεγάλο βαθμό. Είναι ο πλανήτης που φανερώνει την πνευματική μας κατάσταση, τον τρόπο σκέψης μας και τον τρόπο επικοινωνίας μας. Όμως στον Τοξότη εμποτίζεται με αποχρώσεις υπερβολής και στην αστρολογία θεωρείται πως είναι σε «αδυναμία»! Λέμε παραπάνω από όσα πρέπει, σε σημείο που κάνουμε… γκάφες ή αποκαλύπτουμε μυστικά μας, άθελά μας! Προσοχή!

Όταν ο Ερμής πάντως κάνει την διέλευσή του από το ζώδιο του Τοξότη, το ενδιαφέρον μας είναι να μάθουμε όσα περισσότερα μπορούμε. Αναζητούμε, σκεφτόμαστε και συζητάμε πάνω στα ιδανικά, η σκέψη μας είναι αισιόδοξη και η πίστη μας αυξάνεται. Αυτή η διέλευση κάνει πιο εύκολο να πιστέψουμε τους άλλους, αλλά και να τους πείσουμε. Μας ενδιαφέρει πάνω από όλα το δίκαιο και το σωστό για όλους. Μερικές φορές όμως, η διέλευση επηρεάζει την κρίση μας και δεν είμαστε απόλυτα σωστοί και ακριβείς.

Η διέλευση του Ερμή από τον Τοξότη ενεργοποιεί τους γεννημένους στον μεταβλητό σταυρό δηλαδή Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύς και τους καλεί να πάρουν αποφάσεις. Δίνει ευκαιρίες και ξαφνικές ιδέες σε Κριούς και Λέοντες, και ανάταση σκέψης και ευκολίες σε Ζυγούς και Υδροχόους. Από τις 9 έως τις 16 Δεκεμβρίου η επιρροή του πλανήτη ασκείται στο πρώτο δεκαήμερο των ζωδίων, το δεύτερο δεκαήμερο ενεργοποιείται από 16 έως τις 22 Δεκεμβρίου, ενώ το τρίτο δεκαήμερο ενεργοποιείται από 22 Δεκεμβρίου έως 29 Δεκεμβρίου.

Προσοχή όμως…

Ο Ερμής θα σχηματίζει δυσαρμονική όψη τετραγώνου με τον απατηλό Ποσειδώνα στις 20/12 που θα φέρει ψέματα και εξαπατήσεις.

Η επιρροή της διέλευσης του Ερμή από τον Τοξότη και τα ζώδια

ΚΡΙΟΣ
Ο Ερμής βρίσκεται στον ένατο ηλιακό σου οίκο, έτσι έχεις ανάγκη να επικοινωνήσεις την γνώση σου και τις εμπειρίες, όπως ένας καλός δάσκαλος και γι’ αυτό θα είσαι πολύ καλός σε συζητήσεις με μεγάλες παρέες. Θα έχεις τον πρώτο λόγο και τον τελευταίο. Ταυτόχρονα όμως επιθυμείς να μάθεις μια ανώτερη γνώση και γι’ αυτό μπορεί να μπεις σε μια μαθησιακή διαδικασία όπως ένα σεμινάριο, ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα ή να μάθεις μια ξένη γλώσσα. Δεν αποκλείεται να επιχειρήσεις κάποιο ταξίδι σε έναν πιο μακρινό προορισμό από ότι συνηθίζεις ή να έρθεις σε επαφή μα ανθρώπους που σχετίζονται με το εξωτερικό στην προσπάθειά σου να ξεφύγεις από τα απλά και καθημερινά. Η επαγγελματική σου ζωή σου επιφυλάσσει θετικές εκπλήξεις αν μπορέσεις να ακούσεις και τους άλλους. Αυτή την περίοδο όμως προτρέχεις να σχηματίσεις άποψη για τα πράγματα πριν δεις καλά-καλά την μεγαλύτερη εικόνα και όλες τις πληροφορίες που μπορείς γύρω από ένα θέμα.

 ΤΑΥΡΟΣ
Ο όγδοος ηλιακό σου οίκος θα επηρεαστεί από την διέλευση του Ερμή στον Τοξότη. Ο όγδοος οίκος σε ένα ωροσκόπιο αφορά στην διερεύνηση των αναγκών σου, ψυχολογικές και συναισθηματικές, την βαθιά λίμπιντο και την κληρονομιά σε μεταφορικό αλλά και κυριολεκτικό επίπεδο. Αυτή την περίοδο έχεις ανάγκη να ασχοληθείς ουσιαστικά εστιάζεσαι στο κομμάτι που αφορά τον βαθύτερο εαυτό σου, ενώ θέματα που αφορούν οικονομικά τρίτων θα έρθουν στο προσκήνιο. Η εσωτερική σου αναζήτηση θα φέρει κάποια διλήμματα που σχετίζονται με την προσωπική σου πορεία. Παράλληλα, δεν χάνεις την αισιοδοξία σου και την αγάπη σου προς την ζωή παρ’ όλο που προσπαθείς να λύσεις τα εσωτερικά σου θέματα. Εκμεταλλεύσου πάντως την παρουσία του Ερμή στον Τοξότη, ώστε να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου και να βρεις λύσεις σε οικονομικές υποθέσεις, οφειλές, δάνεια, τράπεζες, ασφάλειες.

 ΔΙΔΥΜΟΙ
Ο κυβερνήτης σου Ερμής περνάει στον έβδομο ηλιακό σου οίκο, τον οίκο της συνεργασίας, των σχέσεων και του γάμου. Η συνεργασία σε οποιαδήποτε μορφή της, επαγγελματική, φιλική ή και ερωτική θα μπει σε πρώτο πλάνο στην ζωή σου. Το θετικό αυτής της διέλευσης είναι πως με τους δικούς σου ανθρώπους θα μπορείς να επικοινωνείς με μεγάλη ευκολία. Ακόμα κι αν υπάρχουν άτομα στην ζωή σου με τα οποία δυσκολεύεσαι να επικοινωνήσεις γενικά, αυτές τις μέρες τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα αφού μπορείς να είσαι πιο υποχωρητικός και να βλέπεις με μεγαλύτερη ευκολία την θέση του άλλου. Αυτή την περίοδο ευνοούνται οι νέες συνεργασίες αλλά και οι συζητήσεις με το ταίρι σου για να βελτιώσεις τις συνθήκες μέσα στην σχέση σου. Μπορείς να κερδίσεις εύκολα τους ανθρώπους με τον λόγο σου και την γοητεία σου αφού είσαι πολύ καλός στις διαπραγματεύσεις και στους συμβιβασμούς. Πρόσεχε όμως τις εξαπατήσεις γύρω στις 20!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ο Ερμής από τον Τοξότη ενεργοποιεί τον έκτο ηλιακό σου οίκο και τα θέματά του, την καθημερινότητα, την εργατικότητα, την πρακτική αντίληψη, τον προγραμματισμό, την υγεία σου και την υπακοή. Η σκέψη σου λοιπόν κινείται κυρίως σε θέματα της δουλειάς σου αφού θα υπάρχει έντονος φόρτος εργασίας. Μέσω της εργασίας σου εκφράζεσαι και εκτονώνεσαι, νιώθεις πως μέσα από την εργασία ολοκληρώνεσαι. Η υγεία σου θα μπει σε πρώτο πλάνο και θα εξετάσεις πως μπορείς να την βελτιώσεις, ξεκινώντας γυμναστήριο ή ένα πρόγραμμα διατροφής. Κάνε έναν γενικό ιατρικό έλεγχο και δοκίμασε μικρές αλλαγές σε αυτά τα θέματα ή αν κάνεις κάποια μεγαλύτερη αλλαγή, κάνε την με μικρά βήματα. Είναι καλή περίοδος για σένα για να αντιμετωπίσεις τέτοια θέματα και προβλήματα, η καθημερινότητά σου θα τρέχει σε γρήγορους ρυθμούς και θα πρέπει να την προλάβει, βιάσου όμως!

  ΛΕΩΝ
Ο Ερμής περνάει στο φιλικό για σένα ζώδιο του Τοξότη και τον πέμπτο ηλιακό σου οίκο, που χαρακτηρίζει την διασκέδαση, την δημιουργία, τον έρωτα, το φλερτ, το σεξ, τα παιδιά και γενικότερα ό,τι μπορεί να φέρει χαρά στην ζωή σου. Έχεις ανάγκη λοιπόν να είσαι δημιουργικός σε καθημερινό επίπεδο περισσότερο από ό,τι συνήθως. Έχεις ανάγκη να ασχοληθείς με κάποιο χόμπι και τις τέχνες, βλέπεις την ζωή σαν παιχνίδι και αυτό σε κάνει ιδιαίτερα κοινωνικό και φιλικό. Το χιούμορ είναι σημαντικό χαρακτηριστικό της επικοινωνίας σου και η διάθεσή σου είναι αισιόδοξη. Θέλεις να φλερτάρεις και βάζεις τον έρωτα στην ζωή σου. Αντιμετωπίζεις τα πράγματα με έναν παιδικό ενθουσιασμό που σε κάνει ιδιαίτερα γοητευτικό στους άλλους. Αν είσαι ήδη γονιός θα ασχοληθείς με τα παιδιά σου αυτή την περίοδο και θα συζητάτε για τις σκέψεις τους και τα συναισθήματά τους. Έτσι κι αλλιώς, τα παιδιά σου θα σε προσεγγίσουν και θα ζητήσουν την βοήθειά σου στα θέματά τους.

 ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Από το ζώδιο του Τοξότη ο Ερμής θα ενεργοποιήσει τον τέταρτο ηλιακό σου οίκο, τον οίκο του σπιτιού, της οικογένειας και του στενού περιβάλλοντος. Αυτή την περίοδο λοιπόν θέλεις να είσαι σε ένα οικείο περιβάλλον, επικοινωνείς πιο εύκολα εκεί που αισθάνεσαι σπίτι σου, με τους ανθρώπους της οικογένειάς σου και τους ανθρώπους που γνωρίζεις πολύ καλά. Δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις πολύ για να επικοινωνήσεις μαζί τους αφού αυτό γίνεται τόσο αυτόματα λες και μιλάτε με τα μάτια. Αυτό θα σε κάνει καλό ακροατή για τα θέματά τους και θα σου ζητούν τις συμβουλές σου και την βοήθειά σου. Προτιμάς να περνάς χρόνο στο σπίτι παρά να βγαίνεις με μεγάλες παρέες, αλλά γύρω στις 20 δεν βλέπεις καθαρά τα πράγματα. Η ενέργειά σου διοχετεύεται όλη στην οικογένεια αλλά και γενικότερα στο παρελθόν σου και τις καταβολές σου. Θα επιχειρήσεις να ξαναβιώσεις το παρελθόν σου κοιτάζοντας παλιές φωτογραφίες ή ονειροπολώντας παλιές στιγμές.

 ΖΥΓΟΣ
Ο Ερμής μπαίνει στον Τοξότη και τον τρίτο ηλιακό σου οίκο, τον οίκο της επικοινωνίας, της αντίληψης, της προσαρμογής και της λογικής. Είναι ένας οίκος που ταιριάζει ιδιαίτερα στον Ερμή και μπορεί να σε βοηθήσει ιδιαίτερα, η επικοινωνία σου λοιπόν επηρεάζεται άμεσα, όπως καταλαβαίνεις, γίνεται πιο αποτελεσματική και μιλάς πάντα κατευθείαν στο θέμα χωρίς υπεκφυγές. Σε κάθε τομέα της ζωής σου θα έχεις ανάγκη την επικοινωνία, την συζήτηση και την ειλικρίνεια, είτε αυτό αφορά στα επαγγελματικά σου είτε την προσωπική σου ζωή. Η λογική σου σκέψη είναι σε απίστευτη ακρίβεια. Μικρές μετακινήσεις και ταξίδια σε κοντινές αποστάσεις ευνοούνται. Είναι καλή περίοδος για να μάθεις πράγματα και να συλλέξεις πληροφορίες, ενώ ο Ερμής σου χαρίζει μια γοητεία αφού από τον Τοξότη παίρνει μια φλόγα που μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά με την αέρινη φύση σου και να σου χαρίσει μια ισορροπία στον τρόπο σκέψης σου και τον λόγο σου.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ερμής στον Τοξότη και στον δεύτερο ηλιακό σου οίκο. Αυτό σημαίνει πως θα ασχοληθείς με οικονομικά ζητήματα αλλά και με κάθε σου συναισθηματική και υλική επένδυση, σε ένα γενικότερο πλάνο. Θέλεις να βάζεις τις σκέψεις σου σε πράξη και να τις βλέπεις να πραγματοποιούνται και να μεταφράζονται σε κάτι απτό και χειροπιαστό μπροστά στα μάτια σου. Για αυτό το λόγο θα παίρνεις τον χρόνο σου πριν πάρεις αποφάσεις, γιατί επιδιώκεις μια μεγαλύτερη πρακτικότητα στα πράγματα. Η σκέψη σου είναι πρακτική και για αυτό ευνοούνται τα οικονομικά θέματα αλλά και τα θέματα που αφορούν στην ακίνητη περιουσία σου. Παράλληλα, θέλεις τα πάντα γύρω σου να είναι σαφή και συγκεκριμένα. Η αρνητικότητα αυτής της θέσης του Ερμή όμως έγκειται στο γεγονός πως ίσως να μην μπορείς να συγκεντρωθείς σε αυτά που θέλεις αλλά και ότι πηγαίνεις ενάντια στην συναισθηματική σου φύση αφού καλείσαι να λειτουργήσεις πιο ρεαλιστικά και πρακτικά.

  ΤΟΞΟΤΗΣ
Ο Ερμής έχει έρθει στο ζώδιό σου για να επηρεάσει άμεσα και θετικά την επικοινωνία σου και τον τρόπο σκέψης σου. Τώρα μπορείς εύκολα να επηρεάσεις τους άλλους και να τους πείσεις για τα επιχειρήματά σου. Η ειλικρίνειά σου θα είναι μεγάλο σου ατού και θα κάνει τους ανθρώπους γύρω σου να σε εκτιμούν ιδιαίτερα για αυτό. Επειδή προσφέρεις την ειλικρίνεια, αυτό επιθυμείς και από τους άλλους γι’ αυτό και δεν θα ανέχεσαι το ψέμα αυτές τις μέρες ακόμα κι αν είναι αθώο. Το ζώδιό σου είναι αρκετά ενεργητικό και ο Ερμής θα κάνει την προσαρμοστικότητά σου να βελτιωθεί και θα μπορείς να δεχθείς πιο εύκολα κάτι καινούριο από ό,τι συνήθως. Ωστόσο ο Ερμής σε θέτει σε δράση και απαιτεί η σκέψη να γίνεται πράξη, μπορεί να παρασυρθείς από τον παρορμητισμό σου και να κάνεις βιαστικές κινήσεις, να μιλάς πολύ γρήγορα και να μην μπορείς να δεις την μεγαλύτερη εικόνα των πραγμάτων, ειδικά γύρω στις 20 που δεν βλέπεις καθαρά.

 ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ο Ερμής περνάει στον δωδέκατο ηλιακό σου οίκο και κινητοποιεί το υποσυνείδητό σου και τα θέματά του, σε οδηγήσει να κινηθείς πιο μυστικά γιατί θέλεις κυρίως να κρατάς τις ιδέες σου για τον εαυτό σου από φόβο μήπως οι άλλοι δεν σε αποδεχθούν και ασκήσουν κάποιου είδους κριτικής επάνω σου. Προτιμάς να ακούς τους ανθρώπους του περιβάλλοντός σου παρά να του μιλάς και να μοιράζεσαι μαζί τους τις ανησυχίες σου. Επειδή αυτή την περίοδο λειτουργείς καλύτερα όταν είσαι μόνος σου θα οδηγηθείς σε μια διαδικασία ανασυγκρότησης και απολογισμού για όσα έχουν συμβεί στην ζωή σου το τελευταίο διάστημα. Είναι μία καλή περίοδος να ξεκινήσεις κάποιου είδους ψυχανάλυσης, αν το επιθυμείς και είσαι έτοιμος για κάτι τέτοιο. Η διαίσθησή σου θα είναι πιο έντονη από ό,τι συνήθως και θα κινείσαι με βάση αυτή και όχι τόσο πολύ την λογική σου, κάτι ξένο προς την γήινη φύση του ζωδίου σου.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ο Ερμής μπαίνει στον ενδέκατο ηλιακό σου οίκο και επηρεάζει το κομμάτι του χάρτη σου που αφορά στην καινοτομία, τα ιδανικά σου, τον αλτρουισμό, την ανεξαρτησία αλλά και την αμφισβήτηση. Αυτή την περίοδο θέλεις να βιώσεις την κοινωνική επιρροή ως μέλος μιας κοινωνικής ομάδας. Θα ξοδέψεις χρόνο με πολλούς ανθρώπους με τους οποίους θα μοιράζεσαι την σκέψη σου σε θέματα που αφορούν το κοινωνικό σύνολο και έχεις ανάγκη να τους πείσεις για τις ιδέες σου. Αγαπάς την ομαδικότητα και γι’ αυτό θα επιδιώξεις να δουλέψεις σε ομαδικό επίπεδο. Ο τρόπος σκέψης σου είναι πιο αντισυμβατικός και καινοτόμος αφού μπορείς να βρίσκεις πρωτότυπες λύσεις τόσο στα προβλήματά σου όσο και στα προβλήματα των άλλων. Οι άνθρωποι που σε έλκουν αυτή τη περίοδο σε ερωτικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο, δηλαδή φίλοι και συνεργάτες, είναι οι άνθρωποι που έχουν αυθεντικές ιδέες, ιδέες που είναι μπροστά από την εποχή τους αλλά και οι άνθρωποι που μοιράζονται τα ιδανικά σου.

  ΙΧΘΥΕΣ
Ο Ερμής περνάει στον δέκατο ηλιακό σου οίκο και κινεί τα θέματά του, δηλαδή την θέση σου στην κοινωνία, το αίσθημα του καθήκοντος  και την καριέρα σου. Αυτή την περίοδο θα ψάξεις να βρεις τρόπους να φτάσεις τους στόχους σου. Είναι μια περίοδος που θα έχεις την δυνατότητα να βλέπεις την ευρύτερη εικόνα των πραγμάτων και αυτό θα σε κάνει ιδιαίτερα ρεαλιστή. Συνεπώς, μπορείς να βάλεις στόχους που να είναι υλοποιήσιμοι σε βάθος χρόνου και να θέσεις το πεδίο δράσης σου. Τα επαγγελματικά σου είναι σε γρήγορες ταχύτητες και όσα κάνεις αυτή την περίοδο μπορούν να βοηθήσουν στην επαγγελματική σου εξέλιξη. Φρόντισε επίσης να είσαι ειλικρινής και αντικειμενικός γύρω στις 20.Η γνώμη των άλλων είναι σημαντική για σένα κατά την διάρκεια αυτής της διέλευσης και γι’ αυτό δεν εκφράζεις την άποψή σου αν δεν είσαι σίγουρος ότι θα είναι αποδεκτή και ότι δεν θα δεχτείς έντονη κριτική για αυτή. Αποτέλεσμα αυτού είναι να είσαι επιφυλακτικός και να μετράς τα λόγια σου.

 

πηγή