Ερωτοσπηλιά: Η πιο ερωτική παραλία της Αττικής από ψηλά

H παραλία που βρίσκεται μόλις 36 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, λέγεται Ερωτοσπηλιά είναι ουσιαστικά ένας μικρός κόλπος. Μια πανέμορφη παραλία και από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των Αθηναίων.

Οι κρυμμένοι “θησαυροί” της Ελλάδας είναι πολλοί και ο καθένας έχει τη δική του, ξεχωριστή ομορφιά. Το καλοκαίρι, όσοι μένουν στην Αθήνα, ψάχνουν μανιωδώς διεξόδους σε κοντινή απόσταση, προκειμένου να δροσιστούν, αλλά και να ανακαλύψουν νέα μέρη.

Στην περίπτωση της Ερωτοσπηλιάς στο Πόρτο Ράφτη, που βρίσκεται μόλις 36 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, ο επισκέπτης δικαιώνεται.

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν μικρό κόλπο, με μαγικό τοπίο, καταγάλανα νερά κιαι χρυσή άμμο. Είναι προφυλαγμένος από τα μελτέμια και η σκιά της μικρής σπηλιάς και των δέντρων, προσφέρει δροσιά και χαλάρωση τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Εξίσου προφυλαγμένος είναι και από τα μάτια των περαστικών, χάρη στη σπηλιά που διαθέτει η παραλία κι εκεί καταφεύγουν τα ερωτευμένα ζευγάρια. Εξ ου και η ονομασία Ερωτοσπηλιά

Δικαίως είναι ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των Αθηναίων, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό. Επειδή είναι μικρός κόλπος, αλλά ευρέως γνωστός στο κοινό, δέχεται περισσότερους επισκέπτες από όσους “αντέχει”.

Πηγή video: Up Drones

Επειδή έχει γίνει δημοφιλής κοντινός προορισμός, τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού είναι σχεδόν απροσπέλαστη. Για αυτό, είναι καλύτερο να την επισκέπτονται στις αρχές του καλοκαιριού ή το φθινόπωρο, ώστε να μην έχει τόσο κόσμο και ο επισκέπτης να απολαύσει αυτό που του δίνει απλόχερα η φύση.

Ένα χιλιόμετρο βορειοδυτικά από τον οικισμό του Πόρτο Ράφτη, η σπηλιά των ερωτευμένων αξίζει την “ταλαιπωρία”. Το τοπίο είναι μαγικό και όσοι έχουν επισκεφθεί την παραλία, μιλούν για έναν φυσικό “θησαυρό” που ακόμη, έχει μείνει μακριά από οποιαδήποτε ανθρώπινη παρέμβαση.

Του Αγίου Βαλεντίνου, οι ερωτευμένοι μπορούν να επισκεφθούν την περιοχή γύρω από την Ερωτοσπηλιά, που προσφέρει καλό φαγητό. Και φυσικά, ένας περίπατος στην παραλία, θα μείνει αξέχαστος, πόσο μάλλον, αν την επισκεφθείτε και το καλοκαίρι.

πηγή: news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here