Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Έρχεται Τον Μάρτιο

Aναφορές για νέα επιστρεπτέα προκαταβολή και ρυθμίσεις για ενοίκια και επιταγές έκανε από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.


Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΙΝΑΛ για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα τις ρυθμίσεις για την κρατική επιδότηση των παγίων δαπανών των επιχειρήσεων, τα ενοίκια και τις επιταγές.

«Θα δύναται να υπάρχει κρατική ενίσχυση με τη μορφή της επιδότησης παγίων δαπανών. Θα αφορά σε επιχειρήσεις κλάδων που επλήγησαν και είχαν και ζημιά καθώς δεν κατάφεραν να καλυφθούν οι πάγιες δαπάνες τους. Είμαστε σε φάση τεχνικής επεξεργασίας του μέτρου και σε συζήτηση με την Ευρώπη. Παράλληλα γίνονται διαπραγματεύσεις για υψηλότερα όρια χρηματοδότησης και νέα ενίσχυση για τις επιχειρήσεις» είπε ο κ. Σταϊκούρας συμπληρώνοντας ότι στο ίδιο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται και οι ρυθμίσεις για ενοίκια και επιταγές.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε και ελληνικό αίτημα στην Κομισιόν για διάθεση πρόσθετων αδιάθετων πόρων από το πρόγραμμα SURE, ενώ ανέφερε ότι τον Μάρτιο έρχεται Επιστρεπτέα προκαταβολή 6.

«Θα είμαστε εδώ ως Υπουργείο Οικονομικών για όσο χρειαστεί και όπως χρειαστεί. Και το Υπουργείο Υγείας θα συνεχίσει να έχει ό,τι ζητήσει εκτός του προϋπολογισμού του για την ενίσχυση των δημοσίων δομών Υγείας» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.