Έρχεται η κακοκαιρία EVA – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Κακοκαιρία EVA: Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα και πότε φτάνει στην Αττική – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης.


Αλλάζει ο καιρός από το βράδυ της Παρασκευής με την κακοκαιρία να βρίσκεται προ των πυλών. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου, στο βόρειο Ιόνιο ο καιρός θα γίνει πιο άστατος και θα ξεκινήσουν κάποιες μπόρες, βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα έχουν την τάση να γίνονται περισσότερες μέσα στη νύχτα της Παρασκευής προς το ξημέρωμα του Σαββάτου.

Προς το βράδυ του Σαββάτου, τα σύννεφα από τη δυτική Ελλάδα θα φτάσουν στα πιο ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, ενώ θα επηρεαστούν η Αττική και η Θεσσαλονίκη (από τις 21:00 και μετά).

Κατά τη διάρκεια της Κυριακής περισσότερα και πιο έντονα φαινόμενα αναμένεται να εντοπίζονται κυρίως σε περιοχές της Μακεδονίας, στην Πέλλα, στην Πιερία, στην Ημαθία, στη Χαλκιδική, στην Καβάλα και στα νότια τμήματα των Σερρών.

Η Αττική, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ίσως έχει κάποια έντονα φαινόμενα το πρώτο μισό της Κυριακής, ενώ μετά το μεσημέρι ο καιρός θα αρχίσει να ανοίγει από τα δυτικά της χώρας.

Τη Δευτέρα αναμένονται κάποια φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όμως μέσα στην ημέρα ο καιρός θα βελτιωθεί.


Κακοκαιρία – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία «EVA» δημιουργεί βαρομετρικό χαμηλό στη βόρεια Ιταλία την Παρασκευή, το οποίο θα κινηθεί νοτιοανατολικά και θα προκαλέσει επιδείνωση του καιρού σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Από το πρωί του Σαββάτου (05-11-2022) έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής (06-11-2022) θα εκδηλωθούν κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τοπικά τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά:

Το Σάββατο (05-11-2022) τα ισχυρά και κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν:

  • από το πρωί το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο,
  • από το μεσημέρι το νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο,
  • από το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, την ανατολική Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία,
  • κατά τη διάρκεια της νύχτας την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), όλη τη Θεσσαλία και την Εύβοια.

Η Αττική θα επηρεαστεί κατά διαστήματα από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (05-11-2022) έως το μεσημέρι της Κυριακής (06-11-2022).

Την Κυριακή (06-11-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

  • μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο,
  • μέχρι το απόγευμα στην ηπειρωτική χώρα (πλην της Θράκης),
  • από τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τις Σποράδες
  • από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες.