Κορονοϊός: Έρχονται νέα μέτρα- Στο τραπέζι η νυχτερινή καραντίνα

Νυχτερινή καραντίνα και χρήση μάσκας παντού αν τα κρούσματα παραμείνουν σταθερά πάνω από τα 600 εξετάζει η κυβέρνηση.


Τα 667 νέα κρούσματα κορoνοϊού που ανακοινώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ προκάλεσαν ανησυχία σε όλους με την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα να έχει αυξητικές τάσεις παρά τις εκκήσεις των ειδικών στους πολίτες για τήρηση των μέτρων.Έτσι -παρά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις των προηγούμενων ημερών- νέα μέτρα είναι προ των πυλών και η επιβολή τους ή μη θα αποφασιστεί την Παρασκευή.

Χθες το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και πραγματοποίησε σύσκεψη με την συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα, του Νίκου Χαρδαλιά, του Γιώργου Γεραπετρίτη, του Παναγιώτη Αρκουμανέα και του Γρηγόρη Δημητριάδη, κατά την οποία εξετάστηκαν όλα τα τελευταία δεδομένα και συζητήθηκαν σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στο τραπέζι έχουν πέσει η χρήση μάσκας παντού, αλλά και η απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες, πιθανόν από τις 12:00 και μετά.Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή σύμφωνα με πληροφορίες θα έχουν τοπικό χαρακτήρα και δε θα είναι οριζόντια, ακολουθώντας τη λογική του χάρτη επικινδυνότητας που έχει θεσπίσει η Πολιτική Προστασία.

Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, όπου παρουσιάζεται ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, δεν αποκλείεται να μπει σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης (επίπεδο 3) ακόμα και μέσα στη μέρα, ενώ ολοταχώς για lockdown οδεύουν Ιωάννινα και Καστοριά στα πρότυπα της Κοζάνης. Σε πορτοκαλί συναγερμό πιθανόν να περάσουν επίσης η Κορινθία και η Βοιωτία, ενώ υπό παρακολούθηση βρίσκονται οι Σέρρες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλου, ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1 τα κρούσματα δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να αγγίξουν και τετραψήφιους αριθμούς αν δεν προσέξουμε. Όπως είπε ο ιός είναι παντού και θα πρέπει όλοι να συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε μολυσμένοι. Επεσήμανε πάντως πως η Ελλάδα τα πάει καλύτερα από άλλες χώρες, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.