Έρχονται απευθείας πτήσεις Αθήνα – Νέα Υόρκη με κάτω από 170 ευρώ (Βίντεο)

Σημαντική εξέλιξη στον εισερχόμενο τουρισμό από τις ΗΠΑ, αποτελεί η πρόσθήκη από την Norwegian, μιας ακόμη πτήσης, που θα συνδέει τη Νέα Υόρκη με την Αθήνα. Το δρομολόγιο, το οποίο αποτελεί και την πρώτη πτήση μεγάλων αποστάσεων της εταιρείας στην Ελλάδα, θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, 1η Ιουλίου και θα ισχύσει καθόλη την καλοκαιρινή περίοδο, έως το Σάββατο 26 Οκτωβρίου.

Η πτήση θα εκτελείται 4 φορές την εβδομάδα – κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή – με τιμές απλής μετάβασης από €169,90 στην Economy και από €599,90 στην Premium, συμπεριλαμβανομένων των φόρων, με αεροσκάφος Boeing 787 Dreamliners. Παράλληλα η εταιρία προσθέτει μία ακόμη πτήση, προς Βαρκελώνη.

«Ήδη εξυπηρετούμε τους περισσότερους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς από την Ισπανία έως τη Σουηδία και τώρα η Αθήνα γίνεται μια συναρπαστική προσθήκη στο υπερατλαντικό δίκτυό μας. Θα είναι ο 13ος απευθείας ευρωπαϊκός προορισμός μας προς τη Νέα Υόρκη αυτό το καλοκαίρι» δήλωσε ο Matthew Wood, Norwegian SVP, Commercial Long Haul & New Markets,  και πρόσθεσε: «Από τον Ιούλιο 2018, είμαστε η πιο μεγάλη – εκτός Β. Αμερικής – αεροπορική εταιρεία που εξυπηρετεί την περιοχή της Νέας Υόρκης, βάσει επιβατικής κίνησης, σύμφωνα με στοιχεία του Port Authority της Νέας Υόρκης και του New Jersey, και ελπίζουμε ότι η καλή υποδοχή από τους Έλληνες επιβάτες θα συμβάλει στο να θεμελιώσουμε την ηγετική αυτή θέση».

H Υπουργός Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά, δήλωσε: «Η Ελλάδα είναι ένας κορυφαίος προορισμός για διακοπές και αυτή η εξαιρετική αναπτυξιακή κίνηση της Norwegian επιτρέπει σε ακόμα περισσότερους επισκέπτες από την Αμερική να ζήσουν τη μαγεία που προσφέρει η χώρα μας.

Τα νέα αυτά είναι μια απάντηση στο κάλεσμά μας για ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη Norwegian που ανταποκρίθηκε. Καλωσορίζουμε την εταιρεία στην Ελλάδα και αναμένουμε ότι το νέο αυτό δρομολόγιο θα συμβάλει ακόμα περισσότερο στις αυξανόμενες τουριστικές αφίξεις στη χώρα μας».

Η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, δήλωσε: «Οι απευθείας θερινές πτήσεις της Norwegian από την Αθήνα προς τη Νέα Υόρκη / JFK, είναι ένα εξαιρετικό νέο για το αεροδρόμιό μας, καθώς ενισχύεται η διασυνδεσιμότητα της πόλης μας, ενώ παράλληλα, οι επιβάτες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού – συμπεριλαμβανομένης και της πολύ δυναμικής και ζωντανής ελληνικής ομογένειας –  θα έχουν περισσότερες επιλογές για το ταξίδι τους!

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον αεροπορικό συνεργάτη μας και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις αναπτυξιακές προσπάθειές του από το αεροδρόμιο της Αθήνας». Τέσσερις βορειο-ευρωπαϊκές πρωτεύουσες επίσης.

Παράλληλα με την πτήση προς τη Νέα Υόρκη, αυτό το καλοκαίρι η Norwegian θα συνδέει την Αθήνα με τέσσερις βορειο-ευρωπαϊκές πρωτεύουσες: Το Όσλο στη Νορβηγία, τη Στοκχόλμη στη Σουηδία, την Κοπεγχάγη στη Δανία και το Ελσίνκι στη Φινλανδία, με πτήσεις από το Μάρτιο έως τον Οκτώβριο, και με τιμές που ξεκινούν από €58.57, για απλή μετάβασης, συμπεριλαμβανομένων των φόρων.

«Πράσινος» στόλος Το νέο αυτό δρομολόγιο θα εκτελείται με αεροσκάφος Boeing 787 Dreamliner, προσφέροντας θέσεις καμπίνας Premium και Economy.

Η Norwegian διαθέτει έναν από τους πιο νέους και «πράσινους» στόλους στον κόσμο και έχει ανακηρυχθεί δύο φορές η «Πιο Αποδοτική ως προς την Κατανάλωση Καυσίμου Αεροπορική Εταιρεία» από το International Council on Clean Transportation.

Η Premium θέση περιλαμβάνει δικό της check-in counter, έλεγχο ασφαλείας fast track, ιδιαίτερα επικλινείς θέσεις με περισσότερο χώρο για τα πόδια από κάθε άλλη εταιρεία που προσφέρει premium economy, γεύματα premium και επιλογή ποτών, όπως επίσης περισσότερες τσεκαρισμένες αποσκευές και εταιρικά CashPoints.

Οι κάτοχοι εισιτηρίων Premium Flex έχουν επίσης πρόσβαση στις αίθουσες διακεκριμένων επιβατών. Όλες οι πτήσεις διατίθενται στο Norwegian.com/en, και, για να βρει τις πιο προσιτές τιμές, ο ταξιδιώτης μπορεί να επισκεφθεί το ημερολόγιο χαμηλών τιμών (low fare calendar). Οι επιβάτες σε όλες τις πτήσεις της Norwegian έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο «Norwegian Reward», το βραβευμένο πρόγραμμα τακτικών επιβατών της εταιρείας, με τη δυνατότητα να κερδίσουν CashPoints κάθε φορά που ταξιδεύουν, να κάνουν κράτηση σε ξενοδοχείο ή να νοικιάσουν ένα αυτοκίνητο.

Το 2018, το  Norwegian Reward βραβεύτηκε, για δεύτερη διαδοχική χρονιά, ως το Καλύτερο Πρόγραμμα της Χρονιάς στην Ευρώπη και την Αφρική. Η Norwegian Η Norwegian είναι η πέμπτη σε μέγεθος εταιρεία χαμηλού κόστους στον κόσμο και το 2018 μετέφερε περισσότερους από 37 εκατομμύρια επιβάτες. Η εταιρεία πραγματοποιεί περισσότερα από 500 δρομολόγια σε περισσότερους από 150 προορισμούς στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Ταϊλάνδη, την Καραϊβική, τη Βόρεια & Νότια Αμερική. Η Norwegian διαθέτει στόλο με περισσότερα από 150 αεροσκάφη, με μέσο όρο ηλικίας μόλις τα 3,8 έτη, γεγονός που τον καθιστά τον έναν από τους πιο νέους και «πράσινους» στόλους στον κόσμο.

Η Norwegian έχει βραβευθεί δύο φορές ως η πιο αποδοτική ως προς την κατανάλωση καυσίμου εταιρεία («Most Fuel-Efficient Airline») από το International Council on Clean Transportation (ICCT). Η Norwegian έχει ψηφισθεί ως η «Καλύτερη Εταιρεία Χαμηλού Κόστους στην Ευρώπη» από τους επιβάτες για έξι διαδοχικά έτη στο πλαίσιο των SkyTrax World Airline Awards 2013-2018. Παράλληλα, τα τέσσερα τελευταία χρόνια, έχει βραβευθεί ως «Η Καλύτερη Εταιρεία Χαμηλού Κόστους σε Υπερατλαντικές Πτήσεις στον Κόσμο».

Η Norwegian απασχολεί περίπου 11.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο. Ακολουθείστε μας στο @Fly_Norwegian στο Twitter, μπείτε στη συζήτηση στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για τις ιστορίες μας στο Instagram. Για περισσότερες πληροφορίες για τη Norwegian και για το δίκτυό της, επισκεφθείτε το norwegian.com.

Το αεροδρόμιο της Αθήνας Από το Μάρτιο του 2001, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των επιβατών και των επισκεπτών,  των αεροπορικών εταιρειών, των συμμετόχων και των συνεργατών του, δημιουργώντας  σημαντικά οφέλη για τον τουρισμό, την εθνική οικονομία και την Αθήνα ως προορισμό. Σε ό,τι αφορά την επιβατική κίνηση, το 2018 αποτέλεσε έτος με την υψηλότερη ιστορικά επίδοση για το αεροδρόμιο, με 24,14 εκ. επιβάτες και συνεχή ανάπτυξη, για πέμπτο διαδοχικό έτος.

πηγή: indicator.gr