Εσπερίδα της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας «Εμείς»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας «Εμείς», ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, προσκαλεί το κοινό σε εσπερίδα με θέμα: «Η Γυναίκα του αγώνα», το Σάββατο, 10 Μαρτίου, από τις 6 μ.μ. έως τις 8:30 μ.μ., στο κέντρο «Πέτρινο», στη διεύθυνση: Δούσμανη 26, στη Γλυφάδα.

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο δικηγόρος και Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία», κ. Κυριάκος Τιλγκερίδης, ενώ στο πάνελ θα παρευρίσκεται εκπρόσωπος από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και οι οκτώ γυναίκες, Πρόεδροι, των πολιτιστικών σωματείων της Γλυφάδας, οι οποίες βραβεύονται για το έργο που προσφέρουν στον πολιτισμό.

Επίσης στην εσπερίδα θα συμμετέχει η Χλόη Ν. Αμάραντου, η οποία θα απαγγείλει στροφές από τα ποιήματά της με τίτλο «Δίνοντας αύριο σκοπό» και η συγγραφέας και επιμελήτρια εκδόσεων, Στεύη Τσούτση, η οποία θα αναγνώσει κείμενό της.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εκδήλωση θα περιλαμβάνει πλήρες μενού, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει χορός από τις 8:45 μ.μ. περίπου μέχρι και τις 2:00 π.μ.

Για κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο: 6945522223.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας «Εμείς» αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Αποφασίσαμε να τιμήσουμε συμπολίτισσές μας, γυναίκες από την πόλη μας, Προέδρους των πολιτιστικών σωματείων, που μέσα από το έργο και τη δράση τους έχουν προσφέρει στην κοινωνική, πολιτιστική και πνευματική ζωή του τόπου μας.

Από την άλλη, είναι μια ευκαιρία για εμάς να τους πούμε «ευχαριστώ», καθώς οι γυναίκες αυτές έχουν ορίσει πρότυπα τα οποία υπερβαίνουν τη διάκριση ανδρών και γυναικών και απευθύνονται με την ίδια δυναμική σε όλα τα μέλη της κοινωνίας μας.

Είτε είναι στον τομέα της τέχνης, της διανόησης και του πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας, του αθλητισμού, της ευεργεσίας και της κοινωνικής προσφοράς, οι γυναίκες που τιμούμε σήμερα κατάφεραν, μέσα από προσωπική προσπάθεια και επιμονή, να υπερπηδήσουν εμπόδια και δυσκολίες, να καλλιεργήσουν τα ταλέντα και τις κλίσεις τους και να προσφέρουν, εμπνέοντας ταυτόχρονα και τους γύρω τους να πράξουν το ίδιο.

Με το παράδειγμά τους μας έδειξαν πως η πραγματική ισότητα, τα ίσα δικαιώματα και οι ίσες ευκαιρίες ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες είναι μια κατάκτηση που επιτυγχάνεται κάθε μέρα και σε διαφορετικά επίπεδα: στην οικογένεια, στο σχολείο, στο χώρο εργασίας, στη γειτονιά, στον στενό και ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο, στην πόλη μας.

Με αυτές τις σκέψεις και υπογραμμίζοντας πως στο πρόσωπό τους τιμούμε επίσης και τις αφανείς γυναίκες που δίνουν καθημερινά το δικό τους αγώνα».