“Εταίρος” του Ιδρύματος “Ελευθέριος Βενιζέλος” ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης

Την ανώτατη διάκριση του “Εταίρου” απένειμε σήμερα στον  Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” ως αναγνώριση του σημαντικού αφιερώματος που διοργάνωσε ο Δήμος υπό την αιγίδα του ιδρύματος και την υποστήριξη του παραρτήματος Αττικής και του Συλλόγου Κρητών Αργυρούπολης, πριν από λίγους μήνες.

Η τελετή έγινε στη Χαλέπα στα Χανιά, στο Μουσείο – Οικία του Ελευθερίου Βενιζέλου  παρουσία του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και των αρχών των Χανίων.

Όπως είπε ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος κ. Νικόλαος Παπαδάκης, το Ίδρυμα έχει καθιερώσει εδώ και πολλά χρόνια να απονέμει μια ιδιαίτερη τιμή, σ’ αυτούς που υπηρετούν τους σκοπούς του ή την ιστορική μνήμη του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Την ανώτατη αυτή διάκριση το Ίδρυμα απέμεινε και στον πρόεδρο του Συλλόγου Κρητών Αργυρούπολης Χρήστο Λουσίδη, ο οποίος ήταν υποστηρικτής της διοργάνωσης της εκδήλωσης στη “Μνήμη του Ελευθερίου Βενιζέλου”. 

“Είναι τιμή για την πόλη μας και για μένα προσωπικά αυτή η διάκριση” είπε ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος. “Μια διάκριση που μας ενώνει με την Κρήτη με τους δεσμούς της αγάπης και της Δημοκρατίας.

“Ο δήμος μας διαθέτει χιλιάδες κρητικούς και δύο πολύ δραστήριους συλλόγους μέσω των οποίων εδώ και πολλά χρόνια μεταλαμπαδεύεται σε όλους εμάς τι σημαίνει αγάπη για τη δημοκρατία και την ελευθερία για την πατρίδα.

Ευχαριστώ ολόψυχα το Δ.Σ. αλλά και το σύνολο των Κρητών που παρέστησαν στη σπουδαία αυτή εκδήλωση. Είμαστε υπερήφανοι και σας ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτή την τιμή” είπε ο δήμαρχος ανάμεσα και σε άλλα.

Την τιμητική διάκριση απένειμε στον Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μπαλωμενάκης.