Εθελοντές στη Γλυφάδα εκτός από το μαζούτ μάζεψαν και… γόπες

Viral έχει γίνει η ανάρτηση μιας νεαρής στα social media. Η κοπέλα που συμμετείχε στον εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας δίνει μια άλλη διάσταση της ρύπανσης στην ακτογραμμή της Γλυφάδας.

Εκτός από τα υπολείμματα του μαζούτ από την πετρελαιοκηλίδα, μάζεψαν και πάρα πολλές γόπες τσιγάρων. Δείτε τι έγραψε η Kirsten Ciel Lauder) στο facebook:
«Παραλία Γλυφαδας:
Οι εθελοντές που δουλεύουν πυρετωδώς για τον καθαρισμό των ακτών από τη πετρελαιοκηλίδα που μόλυνε τον Σαρωνικό, εκτός από μαζούτ καθαρίζουν τις παραλίες και από τις χιλιάδες γόπες που άφησαν πίσω οι λουόμενοι του καλοκαιριού. Για αυτή τη ρύπανση δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε καμία κυβέρνηση, κανέναν εφοπλιστή, κανένα σατανικό Δ.Ν.Τ. Φταίμε ΕΜΕΙΣ και είναι ώρα να παραδεχτούμε τα λάθη μας και να αλλάξουμε συνήθειες.

Είναι ντροπή την ώρα που τόσοι άνθρωποι θυσιάζουν ολο τον ελεύθερο τους χρόνο για να προστατέψουν το περιβάλλον, κάποιοι άλλοι να πετούν χωρίς δεύτερη σκέψη τα σκουπίδια και τα αποτσίγαρα τους στην ακτή.
Είναι αυτή η εικόνα που θέλουμε να αποτυπωθεί στο μυαλό του ξένου που επισκέπτεται τη χώρα μας; Είναι αυτή η περιβαλλοντική Παιδεία που θα αφήσουμε στα παιδιά μας;
Την επόμενη φορά, μην πετάξεις κάτω τα σκουπίδια σου ούτε τη γόπα από το τσιγάρο σου.
Είναι θέμα πολιτισμού!»

Πηγή : Glyfada24.gr