Έτοιμοι για τη μάχη του ναρκεμπορίου, οι κρατούμενοι στον Κορυδαλλό – Είχαν και χατζάρες (Φωτογραφίες)

Αφορμή για τα επεισόδια στάθηκε η συμπλοκή δύο κρατουμένων, ενός Αφγανού και ενός Γεωργιανού, για τον έλεγχο των ναρκωτικών.

Χατζάρες, αυτοσχέδια μαχαίρια, σκουπόξυλα με ενσωματωμένα καρφιά, ακόμη και τάβλες με καρφιά είχαν στη διάθεση τους οι κρατούμενοι που συνεπλάκησαν εντός του σωφρονιστικού καταστήματος του Κορυδαλλού το πρωί της Τετάρτης.

Αμέσως μετά την καταστολή από αστυνομικούς της πρόθεσης για «μίνι» εξέγερση, με την αποτυχημένη μάλιστα προσπάθεια κατάληψης του διευθυντηρίου των φυλακών ακολούθησε έρευνα στα κελιά των κρατουμένων της Β και της Ε πτέρυγας και τα ευρήματα είναι σοκαριστικά, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Αφορμή για τα επεισόδια στάθηκε η συμπλοκή δύο κρατουμένων, ενός Αφγανού και ενός Γεωργιανού για τον έλεγχο των ναρκωτικών  και όπως περιγράφει ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων, κύριος Σπύρος Καρακίτσος:

«Οι δυο ακτίνες η Β’ και η Ε’ κατελήφθησαν εν ριπή οφθαλμού μέσα σε λίγα λεπτά από τους κρατούμενους, γίνανε εκτεταμένες φθορές και ζημιές στις κιγκλίδες και στις κεντρικές πόρτες της φυλακής. Υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ κρατουμένων και τραυματισμός υπαλλήλου».

Στην έρευνα των κελιών συμμετείχαν αστυνομικοί της ΕΚΑΜ, μέλη της νεοσύστατης ομάδας αντιμετώπισης έκνομων ενεργειών και σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Η άγρια συμπλοκή, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είναι η «κορυφή μόνο του παγόβουνου» και εκτιμούν πως θα υπάρξουν και άλλα παρόμοιου τύπου επεισόδια.

 

 

 

πηγή: lawandorder.gr