Έτσι γεννήθηκε το πρώτο μωρό στην Ελλάδα με μητέρα θετική στον κορονοϊο

Αρνητικό στον κορονοϊό είναι αγοράκι που γεννήθηκε χθες (18.03.2020) στο Αττικό Νοσοκομείο. Το πρώτο παιδί στην Ελλάδα που γεννήθηκε από μητέρα θετική στον κορονοϊό.

Τα… γεννητούρια έγιναν χθες, Τετάρτη, στη Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του ΕΚΠΑ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “Αττικόν”. 24χρονη γυναίκα, που βρισκόταν στην 40ή εβδομάδα εγκυμοσύνης της και παρακολουθούνταν στο Θριάσιο νοσοκομείο, έφερε στη ζωή ένα υγιέστατο αγοράκι. Το πρώτο τεστ που έγινε στο βρέφος είναι αρνητικό, αναμένονται και τα αποτελέσματα της rt-PCR.

Από την Κυριακή, η 24χρονη έγκυος παρουσίασε συμπτώματα γρίπης (πυρετό, βήχα) και ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ. Η γυναίκα όπως και ο σύζυγός της βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και τη συμβούλευσαν να πάει στο Αττικόν για την περάτωση του τοκετού, το οποίο έχει οριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς.

Το προσωπικό του νοσοκομείου ενημερώθηκε για το περιστατικό και τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο αντιμετώπισης εγκύων, θετικών στον ιό COVID-19.

Δείτε εικόνες μέσα από το μαιευτήριο 

Ο τοκετός κρίθηκε επιβεβλημένο να γίνει με καισαρική τομή λόγω δυσαναλογίας και μακροσωμίας του εμβρύου (βάρος γέννησης νεογνού 4140 γραμμάρια).

Στην καισαρική τομή συμμετείχε ομάδα γιατρών (γυναικολόγοι, αναισθησιολόγος, νεογνολόγος , προσωπικό από την επιτροπή λοιμώξεων του νοσοκομείου και του χειρουργείου). Η μητέρα και το νεογνό είναι σε άριστη κατάσταση.

Η μητέρα μεταφέρθηκε σε θάλαμο βραχείας νοσηλείας με αρνητική πίεση και το νεογνό μεταφέρθηκε στη μονάδα προώρων νεογνών για παρακολούθηση.

Σημειώνεται ότι η Γ’ Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική είχε ετοιμάσει πρωτόκολλο διαχείρισης και συγκεκριμένο χώρο στην κλινική για τη διεκπεραίωση τοκετού σε γυναίκες με (+) COVID-19 είτε φυσιολογικά είτε με καισαρική τομή.

Με πληροφορίες και από iatropedia.gr