Έξοδος με το… ρολόι! Σενάριο για χρονικό περιορισμό στις μετακινήσεις

Αυστηροποίηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας φαίνεται πως εξετάζει η κυβέρνηση μετά τις παραβάσεις του μέτρου και τις… τουλάχιστον αστείες δικαιολογίες.

«Αν δεν έβγαινα θα σκότωνα τη γυναικά μου», «εξουσιοδοτώ τον εαυτό μου να πάει βόλτα», «πάω σε πάρτυ φίλου που έχει γενέθλια», «έσπασαν τα υδραυλικά στο εξοχικό». Την ώρα που οι περισσότεροι συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ειδικών του ΕΟΔΥ και μένουν σπίτι για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, κάποιοι άλλοι βρίσκουν από αστείες έως εξοργιστικά γελοίες δικαιολογίες για να «σπάσουν» την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Γι’ αυτό και όπως φαίνεται η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει χρονικό περιορισμό στις εξόδους από το σπίτι. Το άφησε να εννοηθεί κατά την ενημέρωση της Δευτέρας ο Νίκος Χαρδαλιάς, το είπε πιο ξεκάθαρα ο Στέλιος Πέτσας.

Η κυβέρνηση εξετάζει την αυστηροποίηση του πλαισίου για τις εξόδους των πολιτών από τα σπίτια τους, είπε, την Τρίτη (31.03.2020) σε ραδιοφωνικό σταθμό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Όπως είπε το σχέδιο περιλαμβάνει ένα καθορισμένο χρονικό όριο επιστροφής από τη στιγμή που ο πολίτης θα στείλει μήνυμα στο 13033.

«Το έντυπο δεν είναι για να το χρησιμοποιήσουμε 6 φορές την ημέρα» είπε ο Στέλιος Πέτσας και πρόσθεσε ότι η υπερβολική χρήση των ωραρίων θα στερήσει στους πολλούς να κάνουν τις βασικές τους μετακινήσεις