ΕΥΔΑΠ: Καμία ανησυχία για την διαρροή νερού στη θάλασσα της Βούλας

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε χθεσινό δημοσίευμα που έδειχνε εικόνα και βίντεο αγωγού στην παραλία της Βούλας μέσω του οποίου χυνόταν στη θάλασσα μεγάλη ποσότητα νερού. 

Η πληροφορία προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση του Δημοτικού μηχανισμού και του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, και το απόγευμα της Κυριακής έγινε επιτόπια αυτοψία του σημείου και λήφθηκε δείγμα του νερού για εργαστηριακό έλεγχο.

Παράλληλα, μετά από επικοινωνία του με τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ ο Δήμαρχος ενημερώθηκε πως τα νερά που χύθηκαν στη θάλασσα από τον αγωγό, προήλθαν από προγραμματισμένο καθαρισμό αγωγού ύδρευσης στη συμβολή των οδών Παπάγου και Σωκράτους της Βούλας.

Από το σημείο του καθαρισμού μέχρι το σημείο απορροής στη θάλασσα, τα νερά κύλησαν επιφανειακά με φυσικό αποτέλεσμα, μέχρι να καταλήξουν στη θάλασσα, να έχουν αναμειχθεί με χώμα και σκόνη από το οδόστρωμα και τα κρασπεδόρηθρα.

Το γεγονός αυτό είναι και η αποκλειστική αιτία του κίτρινου χρώματος και οι υπεύθυνοι της ΕΥΔΑΠ διαβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει κανένα θέμα μόλυνσης της θάλασσας και κανένας απολύτως κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Συνολικά η ποσότητα του νερού που προήλθε από τον αγωγό και τις εργασίες καθαρισμού ήταν περίπου 50 – 60 κυβικά μέτρα και η διάρκεια των εργασιών ήταν περίπου μία ώρα.

Τέλος, στην ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ, σημειώνεται ότι, τα μαύρα στερεά που απεικονίζονται στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται, εσφαλμένα αναφέρονται ως λύματα ενώ είναι φύκια που έχουν ξεβράσει στην παραλία και αποτελούν μέρος του φυσικού οικοσυστήματος.

Το φαινόμενο αντίστοιχης παραπληροφόρησης είχε παρατηρηθεί και την περίοδο του ναυαγίου του Αγία Ζώνη ΙΙ και της πετρελαιοκηλίδας στο Σαρωνικό όπως τότε τα φύκια είχαν «βαπτιστεί» πίσσα. Επειδή το θέμα του περιβάλλοντος και της ποιότητας των υδάτων είναι σοβαρό, καλό είναι οι αυτοσχέδιοι «φωτορεπόρτερ» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να είναι πιο προσεκτικοί και να μην παραπληροφορούν του χρήστες του διαδικτύου.

Ο Δήμος είναι έχει ζητήσει και αναμένει σχετικά έγγραφα από την ΕΥΔΑΠ για το περιστατικό.

πηγή: dikaiologitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ