Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας – 24/09 Θέατρο, (3η Μαρίνα) – Αρκάς, «Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων»

Ο μεγάλος, μυστηριώδης και βιτριολικός κομίστας Αρκάς, ευτυχεί στα χέρια του Δημήτρη Αγορά και των υπόλοιπων εξαιρετικών συντελεστών, σε μια παράσταση όπου τα κείμενά του μεταφέρονται επί σκηνής και η πλατεία διασκεδάζει με την ψυχή της.

Τα σκίτσα παίρνουν ζωή και ό,τι μας άρεσε σε αυτά μας αρέσει περισσότερο στη σκηνή. Ευθύνη για αυτό έχει ο Δημήτρης Αγοράς, που σκηνοθετεί και παίζει, καθώς και το πλούσιο ταλέντο των εξαιρετικών συνεργατών και συντελεστών της παράστασης.

Η αισθητική του Αρκά και το πνεύμα του είναι παρόν. Το καυστικό ευφυές χιούμορ του παίρνει σάρκα και οστά, όσο η Λουκρητία πάνω στο πιάνο επιθυμεί απεγνωσμένα εραστή και ο Καστράτος από τον καναπέ «συνομιλεί» με την Κυρία τους. Το Μαλλί-Μαλλί, η Ζωή Μετά, ο Ισοβίτης με τον Μοντεχρίστο και ο πατέρας και γιος Σπουργίτης, με συνοχή και γρήγορο ρυθμό, περνούν από μπροστά μας, θυμίζοντάς μας τις ζωές μας στην καθημερινότητά μας… Χιούμορ που σπάει κόκκαλα, ποτισμένο με βιτριόλι και με αρκετές πρέζες ειρωνείας και γέλια πολλά… Τι να πούμε για τον γιο Σπουργίτη; Γελάμε και μόνο στη θύμησή του.

Η σκηνοθεσία γρήγορη, με ωραίες μουσικές εναλλαγές μεταξύ των ιστοριών, με την πρωτότυπη μουσική του Μάνου Αντωνιάδη, που δεν δημιουργούν κενό. Η Αντιγόνη Γύρα διδάσκει κινησιολογία και όλοι μοιάζουν να έχουν ικανότητες χορευτή… Σκηνικό λιτό, λειτουργικό και transformer… Ενέργεια στο φουλ, εκρηκτική σκηνική χημεία μεταξύ των ηθοποιών, γρήγοροι ρυθμοί και κέφι πολύ! Α, ναι… Και φυσικά πολυσήμαντα ταλέντα!

Η παράσταση είναι εμπειρία χαράς. Άσε που θες να πας σπίτι και ν’ ανοίξεις τα βιβλιαράκια του Αρκά να θυμηθείς και τις άλλες ιστορίες. Ανάλαφρος Αρκάς, σαν αεράκι καλοκαιριού, στα θέατρα τα καλοκαιρινά… Απολαύστε τους

Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά:

Θανάσης Βισκαδουράκης, Σοφία Βογιατζάκη, Γιώργος Γαλίτης, Μάρα Δαρμουσλή, Κατερίνα Θεοχάρη, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Χρήστος Τριπόδης, Γιώργος Χατζής, μαζί με τους: Δημήτρη Αγορά και Αλέξη Βιδαλάκη.

  • Συγγραφέας: ΑΡΚΑΣ
  • Θεατρική Διασκευή / Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγοράς
  • Kοστούμια: Ματίνα Μέγκλα
  • Χορογραφίες: Αντιγόνη Γύρα
  • Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χρήστος Τριπόδης
  • Παραγωγή:   ΜΕΘΕΞΙΣ, Χρήστος Τριπόδης

Η ώρα έναρξης των εκδηλώσεων είναι στις 20:30. Αντί εισιτηρίου, συγκεντρώνουμε τρόφιμα και φάρμακα για τις κοινωνικές δομές του Δήμου Γλυφάδας.