Φόλες με υδροκυάνιο στην Άνω Γλυφάδα;

Μια ανακοίνωση σ’ ένα χαρτί Α4 εντοπίσαμε στην Άνω Γλυφάδα και μας κίνησε την περιέργεια. Συγκεκριμένα, ενημέρωνε τους φιλόζωους για τον θάνατο έξι σκύλων από φόλες υδροκυάνιο. Χαρακτηριστικά ανέφερε τα εξής: «Προσοχή. Μην αφήνεται τα κατοικίδιά σας να μυρίζουν τις κολώνες της ΔΕΗ. Έχουν ψεκάσει με φόλα υδροκυανίου. Έχουν πεθάνει έξι σκυλιά στη γειτονιά το ένα μετά το άλλο. Έχουν ψεκάσει και στον Άγιο Τρύφωνα».
Το γεγονός αυτό έγινε αντιληπτό από τα μέλη του ΣΠΑΖ που ανήρτησαν την παρακάτω ανακοίνωση:
«Μετά λύπης παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες ένα χαμό κοινοποιήσεων που προκαλούν πανικό αναφέροντας περιστατικά φόλας και μάλιστα με υδροκυάνιο στην κάτω και άνω Γλυφάδα.
Σήμερα περάσαμε όλη τη μέρα μας, πάρα τα ατελείωτα περιστατικά μας, ψάχνοντας την πηγή αυτής της ανάρτησης.
Δυστυχώς όλοι μιλούν για γνωστό, γνωστή, γνωστού κτλ.
Σε επικοινωνία μας και με τα δύο αστυνομικά τμήματα μας επιβεβαιώνουν ότι ΔΕΝ υπήρξε κανένα περιστατικό.
Επίσης σε επικοινωνία με τους κτηνιάτρους της περιοχής ΔΕΝ έχουμε να αναφέρουμε κάτι.
Εάν κάποιος γνωρίζει κάτι συγκεκριμένο για τα περιστατικά αυτά, παρακαλούμε να επικοινωνήσει μαζί μας προκειμένου να βοηθήσουμε όπως μπορούμε, να ενημερωθεί ο δήμος για να καθαρίσει κτλ.
Σε διαφορετική περίπτωση θα θέλαμε να παρακαλέσουμε να μην κοινοποιείτε ότι σας εμφανίζουν ή ότι βλέπετε χωρίς να γνωρίζετε τι ισχύει και τι όχι. Αν παρόλα αυτά αισθάνεστε την ανάγκη να κοινοποιήσετε κάτι γράψτε “με επιφύλαξη” ή κάτι αντίστοιχο ή κοινοποιήστε αγγελίες ζώων προς υιοθεσία που είναι πέρα για πέρα αληθινές.
Ευχαριστούμε πολύ».
Πηγή : Glyfada24.gr