Φυσικό αέριο παντού, εύκολα και γρήγορα έρχεται στην Γλυφάδα.

Πήγαμε προχθές στη Λυκόβρυση, για να μην χρειαστεί να ξαναπάτε εσείς!

Η κάλυψη της Γλυφάδας με φυσικό αέριο προχωρά, αλλά πρέπει να πάει πιο γρήγορα. Μετά από εκτεταμένες διαβουλεύσεις, επισκεφθήκαμε την έδρα της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ Αττικής), όπου μέχρι σήμερα έπρεπε να πάει κάθε Γλυφαδιώτης για να κάνει αίτηση για σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου για το σπίτι του ή το μαγαζί του.

Συνομιλήσαμε λοιπόν με τα διευθυντικά στελέχη της ΕΔΑ – με τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας Δημήτριο Παπακώστα, τον Διευθυντή Ανάπτυξης Υποδομών Γιάννη Ντρούκα και τον Τεχνικό Διευθυντή Χρήστο Σκουλίδα –
και συμφωνήσαμε στα εξής:

1) Ο Δήμος Γλυφάδας θα προχωρήσει άμεσα σε σύνδεση όλων των σχολικών μονάδων και των αθλητικών εγκαταστάσεων με το δίκτυο φυσικού αερίου, αναλαμβάνοντας επομένως τη δαπάνη που απαιτείται. Έτσι, θα επωφεληθεί και κάθε γειτονιά γύρω από τα σχολεία και τις αθλητικές εγκαταστάσεις από την επέκταση του δικτύου – ιδίως στην Τερψιθέα και την Αιξωνή όπου η ανάγκη είναι μεγαλύτερη.

2) Θα κινηθούμε συντονισμένα και οργανωμένα, ώστε να δώσουμε τέλος στο φαινόμενο των έργων για αγωγούς φυσικού αερίου σε φρεσκοασφαλτοστρωμένο δρόμο, που μετά γεμίζει με μπαλώματα!

3) «Ταξίδι» στη Λυκόβρυση για τους Γλυφαδιώτες τέλος!
Από αυτή τη Δευτέρα, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κάνει τη σχετική αίτηση ενδιαφέροντος στο Δημαρχείο Γλυφάδας, ώστε να ομαδοποιούνται τα αιτήματα, να γίνεται σωστή οργάνωση και ορθή διαχείριση και να ελαχιστοποιηθούν οι καθυστερήσεις στις συνδέσεις.

Το φυσικό αέριο θα φτάσει παντού στη Γλυφάδα, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι – και για λόγους εξοικονόμησης δαπανών για κάθε νοικοκυριό και για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος.

Συνεχίζουμε.