Για τρίτη χρονιά τα «Βίκος Street Relays» στη Γλυφάδα

Τον αθλητικό, κοινωνικό αλλά και οικογενειακό χαρακτήρα των «Βίκος Street Relays» παρουσίασαν ο Δήμος Γλυφάδας και οι εκπρόσωποι του διοργανωτή συλλόγου «Ερμής 1877», στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου της πόλης, ενόψει του αγώνα στη Γλυφάδα, που θα λάβει χώρα το Σάββατο, 21 Απριλίου, στις 17:30.

Οι φετινές σκυταλοδρομίες δρόμου που γίνονται για Τρίτη, συνεχόμενη, χρονιά στη Γλυφάδα έχουν τρεις καινοτομίες: ο αγώνας είναι απογευματινός, μετά την ολοκλήρωσή του θα ακολουθήσει και ψυχαγωγικό πρόγραμμα με συναυλία από το νεανικό μουσικό συγκρότημα «48 Ώρες» και είναι αφιερωμένος στα παιδιά, καθώς τα έσοδα από τα αγωνίσματα θα δοθούν για την αγορά αθλητικού υλικού για τα σχολεία της περιοχής.

Οι διοργανωτές κάλεσαν τον κόσμο της Γλυφάδας αλλά και των γειτονικών περιοχών να πάρουν μέρος στον αγώνα, με τον Toμεάρχη Αθλητισμού του Δήμου Γλυφάδας, Περικλή Δορκοφίκη, να επισημαίνει: «Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες του Δημάρχου μας, Γιώργου Παπανικολάου, αλλά και τις δικές μου, επειδή για τρίτη, συνεχόμενη, φορά έρχονται στην πόλη της Γλυφάδας τα «Βίκος Street Relays». Eίναι μία διοργάνωση που μας τιμάει και χαιρόμαστε να συνεργαζόμαστε με τους ανθρώπους που περιβάλλουν το δρομικό κίνημα. Είμαστε σε όλα τα επίπεδα έτοιμοι για τον αγώνα και ήδη οι εγγραφές πάνε πολύ καλά. Έχουμε ενημερώσει τα σχολεία και τους φορείς της πόλης και τα πρώτα δείγματα δείχνουν ότι θα έχουμε πάρα πολύ κόσμο. Για πρώτη φορά οι αγώνες θα γίνουν απόγευμα και μετά θα ακολουθήσει συναυλία με ένα πολύ όμορφο και νεανικό συγκρότημα, τις «48 Ώρες», κάτι που μας αρέσει πολύ, γιατί ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και ο πολιτισμός διασκέδαση και πιστεύω ότι η ιδέα της συναυλίας θα ικανοποιήσει και τους δρομείς».

Ο κ. Δορκοφίκης έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στα έσοδα του αγώνα που θα δοθούν για την αγορά αθλητικού υλικού για τα σχολεία της Γλυφάδας. Συγκεκριμένα, τόνισε: «Ο Δήμος Γλυφάδας έχει, πλέον, τη δυνατότητα να κάνει επιλεκτικές συνεργασίες και τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είναι η πρώτη που κάνουμε για δρομικό γεγονός, λόγω της ποιότητας των ανθρώπων των «Street Relays», αλλά και των παροχών του αγώνα με χαμηλό τίμημα. Επίσης, όλα τα έσοδα θα μετατραπούν σε αθλητικό υλικό και σε συνεργασία με το Δήμο Γλυφάδας, θα δοθούν σε φορείς της πόλης μας».

Από τη μεριά του ο Τεχνικός Διευθυντής των «Βίκος Street Relays» και πρωταθλητής δρόμου, Νότης Παπούλιας, εκ μέρους του διοργανωτή Συλλόγου «Ερμής 1877», είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Δήμος Γλυφάδας μας φιλοξενεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Είναι ο μεγαλύτερος αγώνας που κάνουμε πανελλαδικά και έτσι δε θα μπορούσαμε να μην εφαρμόσουμε για πρώτη φορά από εδώ τις τρεις καινοτομίες που έχουμε για φέτος, που είναι η τέλεση του αγώνα το απόγευμα, η συναυλία που θα γίνει μετά το τέλος του, αλλά και το γεγονός ότι όλα τα έσοδα θα πάνε σε αθλητικό υλικό για τα σχολεία της Γλυφάδας. Τα «Street Relays» θα ξεκινήσουν στις 17:30 με τα 4 Χ2,5 χλμ. και στις 18:30 θα γίνουν η σκυταλοδρομία 2Χ5 χλμ. και τα 10 χλμ. Ακολούθως θα πραγματοποιηθούν τα «Κids Relays» με 4Χ50 μέτρα και 4Χ100 μέτρα και μετά η συναυλία. Θα είναι μία πολύ επιτυχημένη διοργάνωση, γιατί στη Γλυφάδα τα δύο σωματεία του στίβου ρίχνουν βάρος στο τρέξιμο, ενώ και ο κόσμος τρέχει πολύ, όπως είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω».

Τους Συλλόγους της Γλυφάδας εκπροσώπησε η προπονήτρια του Αθλητικού Ομίλου Γλυφάδας «Πάνθηρες», Μαριαννέτα Ρουμπάνη, η οποία και δήλωσε: «Ο σύλλογός μας για μία ακόμα χρονιά στηρίζει τα «Βίκος Street Relays». Θα είμαστε εκεί, θα δώσουμε το παρών και αθλητικά αλλά και για να εμψυχώσουμε τους αθλητές που θα τρέξουν. Θα κατεβάσουμε και παιδιά στις δικές τους σκυταλοδρομίες που προέρχονται από τις ακαδημίες μας, ευχαριστούμε για τη διοργάνωση του
αγώνα στη Γλυφάδα και ελπίζουμε να επαναληφθεί και του χρόνου».

Υπενθυμίζεται πως οι εγγραφές για τα «Βίκος Street Relays» της Γλυφάδας συνεχίζονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα: relays.gr και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στους εξής αγώνες: 4×2500 μ., 2×5000μ. και 10.000μ. και «Kids Relays» 4×50μ. και 4×100μ.

Σημειώνεται πως οι εγγραφές, καθώς και η παραλαβή των αριθμών, των «chip» και άλλων αναμνηστικών του αγώνα θα γίνεται από τη Γραμματεία των αγώνων που θα λειτουργεί την Παρασκευή, 20 Απριλίου, από τις 10 π.μ. έως τις 8 μ.μ., στο Κλειστό Γυμναστήριο της Γλυφάδας και το Σάββατο, 21 Απριλίου, από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ., στο χώρο διεξαγωγής των αγωνισμάτων, στην παραλία Γλυφάδας.

Πηγή : iglyfada.gr