Γιάννης Κωνσταντάτος: «Εγώ είμαι αρμόδιος, Όχι η Περιφέρεια»

Με πρωινή του ανάρτηση ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, ανακοίνωσε: “Τα σχολεία μας θα ανοίξουν κανονικά στην ώρα τους. Η πόλη μας είναι καθαρή δίχως νερά και προβλήματα συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην ανοίξουμε. Το ίδιο και οι παιδικοί σταθμοί.”

Η ανακοίνωση αυτή του Δημάρχου ήταν αντίθετη με την εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, σύμφωνα με την οποία ” τα σχολεία σε όλο το Λεκανοπέδιο θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 10 το πρωί


“Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων τα οποία αναμένεται να ενταθούν τις πρωινές ώρες, για την ασφάλεια των μαθητών με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τα σχολεία σε όλο το Λεκανοπέδιο θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 10 το πρωί

Με αφορμή την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων στην Αττική τα οποία αναμένεται να ενταθούν τις πρωινές ώρες, η Περιφέρεια Αττικής με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών και των πολιτών και με δεδομένες τις δυσκολίες αλλά και την επικινδυνότητα στις μετακινήσεις αυτές τις ώρες, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε όλο το λεκανοπέδιο μέχρι και τις 10 το πρωί.
Παράλληλα, συστήνει σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις την ώρα της έντασης των φαινομένων.
Ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων θα κριθεί εκ νέου και θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση για το αν θα ξεκινήσουν τα σχολεία τη λειτουργία τους, μετά τις 10 το πρωί.”


Σε σχόλιο του ο Γιάννης Κωνσταντάτος αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή του την απόφαση, τονίζοντας για την απόφαση της περιφέρειας πως “καλά έκανε για άλλες περιοχές που ίσως έχουν θέμα, από που ως που αμφισβητούν ορισμένοι την απόφαση μας λοιπόν να ανοίξουμε κανονικά και να πάνε τα παιδιά σχολεία και οι γονείς στη δουλειά τους;”

Γιάννης Κωνσταντάτος Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρουπολης

Φίλοι μου
Τι νόημα έχει να είμαι Δήμαρχος σας αν δεν μπορώ να κρίνω πως η πόλη δεν έχει πρόβλημα. Και δεν έχει γιατί είχαμε καθαρίσει τα φρεάτια και όλο το βράδυ έλεγχαν τα συνεργεία μας την εξέλιξη του φαινομένου .6 το πρωί είχα πλήρη εικόνα ότι όλα είναι καλά και ασφαλή για τα παιδιά μας και είπα να ανοίξουν κανονικά .Εγώ είμαι αρμόδιος Όχι η Περιφέρεια δίχως να την αδικώ για την απόφαση της καλά έκανε για άλλες περιοχές που ίσως έχουν θέμα. Εδώ όμως εμείς δεν τρέχουμε όλη μέρα για τα σχολεία; από που ως που αμφισβητούν ορισμένοι την απόφαση μας λοιπόν να ανοίξουμε κανονικά και να πάνε τα παιδιά σχολεία και οι γονείς στη δουλειά τους; Να σημειωθεί πως οι παιδικοί άνοιξαν κανονικά.