Γιάννης Παπαμιχαήλ: Η απαγορευμένη ταινία, η μάνα του Αλίκη και η οργή του διάδοχου!

Η είδηση ότι το φιλμ «Αλίκη my love», με το οποίο η Ελληνίδα ηθοποιός προσπάθησε στις αρχές της δεκαετίας του ’60 να κάνει διεθνή καριέρα, πρόκειται να κυκλοφορήσει εκ νέου φαίνεται ότι θορύβησε τον Γιάννη Παπαμιχαήλ, ο οποίος ετοιμάζεται να αντιδράσει χρησιμοποιώντας τα νόμιμα μέσα που διαθέτει.

Το «Αλίκη my love» ήταν μια συμπαραγωγή της Φίνος Φιλμ με βρετανική εταιρία και στο πλευρό της Βουγιουκλάκη συμπρωταγωνίστησε ο Βρετανός ηθοποιός Τζες Κόνραντ. Σύμφωνα με την υπόθεση, ένας γοητευτικός ξένος νεαρός κληρονομεί μια μεγάλη περιουσία σε ένα ελληνικό νησί και όταν ταξιδεύει σε αυτό βρίσκει και τον έρωτα στο πρόσωπο της Αλίκης.

Η ταινία γυρίστηκε το 1962 στην Ιο και, παρά τις λαμπερές πρεμιέρες της σε Αθήνα και Λονδίνο, δεν γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Λέγεται, λοιπόν, ότι τόσο ο Φίνος όσο και η Βουγιουκλάκη αποφάσισαν να την «εξαφανίσουν». Οι δημοσιογράφοι, μάλιστα, την αποκάλεσαν τότε «απαγορευμένη», ενώ ορισμένοι έκαναν λόγο για ύπαρξη τολμηρών σκηνών με την πρωταγωνίστρια και τον παρτενέρ της.

Κάπως έτσι καλλιεργήθηκε ένα μυστήριο γύρω από το «Αλίκη my love». Πριν από λίγες μέρες, ωστόσο, γράφτηκε στην επίσημη σελίδα της Φίνος Φιλμ στο facebook ότι η ταινία, η οποία θεωρείτο χαμένη, βρέθηκε τελικά και γίνεται αυτή την περίοδο η απαραίτητη επεξεργασία ώστε να επανακυκλοφορήσει.

Η αντίδραση του Γιάννη Παπαμιχαήλ υπήρξε άμεση. Μιλώντας ο γιος της Αλίκης κατέστησε σαφές ότι η ταινία δεν πρόκειται να προβληθεί από οποιοδήποτε μέσο χωρίς τη δική του έγκριση. Συμπλήρωσε δε ότι εάν γίνει κάτι τέτοιο, ο ίδιος θα κινηθεί νομικά εναντίον αυτών που θα την προβάλουν.

πηγή: newspepper.gr