Γιάννης Παπανικολάου: Ο πρώην παπαροκάς αποκαλύπτει της άγνωστες μπίζνες των «Ελεύθερων»

Ο Γιάννης Παπανικολάου είναι ο  frontman αλλά και το μυαλό πίσω από τους Diviner, ενός συγκροτήματος που αποτελεί «γερό χαρτί» της ελληνικής metal σκηνής που ήδη έχει και παρουσία στο εξωτερικό. Στις αρχές των ‘00ς όμως το κοινό τον γνώρισε ως τον πατήρ Παντελεήμων τον βασικό  τραγουδιστή των «Ελεύθερων», όπως λέγονταν επισήμως οι Παπαροκάδες.

Ο ίδιος μιλώντας στο Newsbeast και τον δημοσιογράφο Νίκο Δεμισιώτη αναφέρθηκε σε εκείνη την εποχή και το πώς ξεκίνησαν όλα. Μάλιστα ο γνωστός μουσικός δε δίστασε να αναφέρει πως αποφάσισε να αφήσει πίσω του τους παπαροκάδες όταν κατάλαβε πως κάποιοι στο βωμό της φήμης προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν όσα είχε στην ψυχή του.

«Το μουσικό κομμάτι το ήθελα. Κάποια στιγμή έγινε ένα CD που έφτασε στα χέρια ενός δημοσιογράφου, ο οποίος έκανε μια παρουσίαση με εμένα και τον ηγούμενο. Δεν είχαμε ιδέα τι θα ακολουθούσε. Μετά πήραν τη σκυτάλη τα κανάλια….Το ράσο σε συνδυασμό με τη ροκ μουσική και έναν στίχο που ήταν μανιφέστο τράβηξαν. Ήταν και η εποχή με τον Χριστόδουλο… Η δημοσιότητα νομίζω ξέφυγε από κάθε έλεγχο….Δεν κινούσα εγώ τα νήματα του πράγματος αυτού. Ήταν υπερβολικό. Χάλασε τον ρομαντισμό της πρώτης εποχής. Δεν μπορείς να λες ότι κάνω πνευματική ζωή και από την άλλη να είσαι 365 μέρες τον χρόνο με κόσμο.

Προέκυψε η ιδέα από τον ηγούμενο ότι όλο αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και οικονομικά. Οπότε άρχισαν να ανοίγουν μαγαζάκια για να αγοράζει ο κόσμος κομποσκοίνια, εστιατόρια για να τρώει και μαγαζί για να πουλάει χυλόπιτες….Εκεί κατάλαβα ότι ξεφύγαμε. Έγινε καθαρή μπίζνα», δήλωσε ο Γιάννης Παπανικολάου, επιρρίπτοντας ευθύνες αποφεύγοντας όμως να δώσει ονόματα.

«Η διαχείριση της δημοσιότητας ήταν λάθος. Η διαχείριση έγινε για ίδιον όφελος και την… κονόμα. Δεν ήθελα να μετέχω σε μια ομάδα που ο κόσμος μας έβλεπε σας επιχειρηματίες .Είχαμε έσοδα και χωρίς όλα αυτά… Εγώ εκεί ήμουν κτηνοτρόφος. Είχα 250 γίδια, 50 πρόβατα, αγελάδες, γουρούνια», εξήγησε στη συνέχεια και ολοκληρώνοντας ανέφερε τα εξής:

«Έφυγα όταν κατάλαβα ότι αυτό που είχα μέσα στη ψυχή μου κάποιοι το εκμεταλλεύονταν. Αυτοί καλά κάνανε και συνέχισαν την μπίζνα. Εμένα ο δρόμος μου ήταν έως εκεί….Όλο αυτό μας έκανε… celebrities, τρώγαμε με πολιτικούς, με μουσικούς, γενικά με διάσημους και για κάποια χρόνια ήμασταν και εμείς αυτό το πράγμα. Είδα πράγματα που είναι πολύ χειρότερα από αυτά που γνωρίζει ή φαντάζεται ο κόσμος. Δεν με ενδιέφερε να κάνω κάτι επειδή το είπε ο ηγούμενος».

πηγή: peoplegreece.com