Γιάννης Πλούταρχος: Ακούστε ολόκληρο το νέο δίσκο «Τραγούδια Ακατάλληλα»

Είκοσι τραγούδια… κατάλληλα να αποκτήσουν διαχρονικό τόνο και να πάρουν θέση δίπλα στις ανεξίτηλες επιτυχίες του Γιάννη Πλούταρχου.

Ο Γιάννης Πλούταρχος συγκέντρωσε είκοσι «Τραγούδια Ακατάλληλα» στο ολοκαίνουργιο άλμπουμ του που κυκλοφορεί από την Panik Platinum.

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης που έχει ταυτιστεί με τις συναισθηματικές ερμηνείες, δίνει το στίγμα μίας νέας εποχής με «Τραγούδια Ακατάλληλα» για τον έρωτα, την αγάπη, τη χαρά, το χωρισμό, τη μοναξιά και την απώλεια, θέματα εμπνευσμένα από το ανθολόγιο της ίδιας της ζωής.

«“Τραγούδια Ακατάλληλα” για ανθρώπους που συναισθηματικά είναι ανέτοιμοι να τα ακούσουν», έχει σχολιάσει ο Γιάννης Πλούταρχος για το κλίμα της νέας δισκογραφικής δουλειάς του.

Τις συνθέσεις υπογράφουν οι Θάνος Γεωργουλάς, Τάκης Δαμάσχης, Χρήστος Δάντης, Γιάννης Κερμανίδης, Παντελής Κυραμαργιός, Κωνσταντίνος Λιάκος, Γιώργος Μουκίδης, Τάκης Μπουγάς, Κωνσταντίνος Παντζής, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Γιώργος Σαμπάνης, Αλέξης Σέρκος, Γιάννης Φρασέρης και Μάριος Ψιμόπουλος.

Τους στίχους έχουν γράψει οι Σαράντης Αλιβιζάτος, Σταύρος Γαλανάκης, Ελένη Γιαννατσούλια, Βασίλης Γιαννόπουλος, Τάκης Δαμάσχης, Δημήτρης Ιατρόπουλος, Παντελής Κυραμαργιός, Γιάννης Λιόντος, Γιώργος Μουκίδης, Πάτυ, Θάνος Παπανικολάου, Γιώργος Τσοπάνης, Νίκος Σαρρής και Αλέξης Σέρκος.

Ο Γιάννης Πλούταρχος υπογράφει τη μουσική του τραγουδιού «Με Το Ποτό Είναι Αλλιώς», υπενθυμίζοντας άλλη μία πτυχή της προσωπικότητάς του. Ο μεγαλύτερος γιος του, ο Γιώργος Κακοσαίος που έχει παρουσιάσει αξιόλογα δείγματα γραφής, δίνει τη μουσική στο τραγούδι «Δεν Μου Πάει Η Μοναξιά».

Τη διεύθυνση της παραγωγής του άλμπουμ είχε ο Γιάννης Πλούταρχος και την επιμέλεια ο Ηλίας Μπενέτος.

Η επιλογή 20 τραγουδιών σε ένα άλμπουμ ενέχει ρίσκο. Κυρίως υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί η συνοχή και το αποτέλεσμα, αντί για απολαυστικό, να καταλήγει κουραστικό. Ειδικά σε μία εποχή όπου υπάρχει απεριόριστη πρόσβαση στη μουσική και ο κόσμος μοιράζει πλέον το χρόνο του σε επιλεγμένα τραγούδια.

Όμως η περίπτωση αυτή δεν ισχύει στο νέο δίσκο του Γιάννη Πλούταρχου.

Τα τραγούδια έχουν επιλεγεί προσεκτικά και έχουν τοποθετηθεί με επιμέλεια στη ροή, κρατώντας ζωντανό το ενδιαφέρον του ακροατή από την πρώτη έως την τελευταία στιγμή. Περιττές στιγμές δεν υπάρχουν. Σχεδόν όλα τα τραγούδια έχουν λόγο ύπαρξης και καταφέρνουν να κεντρίσουν την προσοχή, προς επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς από όλους τους συντελεστές.

Πρακτικά, τα «Τραγούδια Ακατάλληλα» αποτελούν ένα διπλό άλμπουμ. Όχι με την αριθμητική έννοια και τη δυνατότητα κατανομής των 20 τραγουδιών σε δύο χωριστούς δίσκους.

Το επίπεδο των τραγουδιών και η ποικιλία τους, σε συνάρτηση με τον αριθμό τους, δίνουν την αίσθηση ότι ο Γιάννης Πλούταρχος κυκλοφόρησε μαζί… δύο δισκογραφικές δουλειές. Δύο δισκογραφικές δουλειές που θα μπορούσαν να είχαν κυκλοφορήσει χωριστά, προσφέροντας την ίδια ικανοποίηση.

Το μεγαλύτερος κέρδος του Γιάννη Πλούταρχου συνοψίζεται στο γεγονός ότι αυτός ο δίσκος περιέχει τραγούδια που δεν είναι… ακατάλληλα, αλλά εντελώς κατάλληλα για να αποκτήσουν διαχρονικό τόνο και να πάρουν θέση δίπλα στις ανεξίτηλες επιτυχίες της πολυετούς καριέρας του.

Το νέο άλμπουμ του Γιάννη Πλούταρχου με τίτλο «Τραγούδια Ακατάλληλα» κυκλοφορεί σε όλα τα δισκοπωλεία και τα ψηφιακά καταστήματα μουσικής από την Panik Platinum.

Το tracklist του άλμπουμ «Τραγούδια Ακατάλληλα»:

1. Βασιλιάς Της Μοναξιάς Μου
2. Όταν Αγαπάς
3. Σε Έχω Ανάγκη
4. Ζω Μ’ Αυτά Που Αγαπήσαμε
5. Αυτά Τα Λίγα Που Νιώθεις
6. Περασμένα Μεσάνυχτα
7. Τραγούδια Ακατάλληλα
8. Το Βιβλίο
9. Κανείς
10. Σαν Βεγγαλικά

11. Δεν Μου Πάει Η Μοναξιά
12. Κάπου Αλλού
13. Από Περιέργεια
14. Ξυράφι Μου
15. Ξέρω
16. Μαζεύω Δυο Λεπτά Τα Πράγματά Μου
17. Κάθε Σκέψη Σου
18. Μεσάνυχτα Και Κάτι
19. Με Το Ποτό Είναι Αλλιώς
20. Είκοσι Ψυχές

πηγή: Dimitris Tzouvaras / hit-channel.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here