Γιατί ο Πολάκης τα ‘βαλε με τον ΣΥΡΙΖΑ -Το παρασκήνιο με τον κολλητό του στα Χανιά

«Έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του» ο Παύλος Πολάκης με τη δημόσια ανάρτησή του, καθώς ο «εκβιασμός» όχι μόνο δεν πέρασε, αλλά η Κουμουνδούρου τού άνοιξε διάπλατα και την πόρτα της εξόδου.

Φαίνεται πως ο Σφακιανός βουλευτής υπερτίμησε τις δυνάμεις του, θεωρώντας πως είναι σε θέση να απαιτήσει ποιος θα είναι μαζί του στο ψηφοδέλτιο των Χανίων και να απειλεί με δική του αποχώρηση σε μια προσπάθεια να επιβάλει τη βούλησή του.

Απ’ ό,τι φάνηκε, δεν περίμενε τόσο ξεκάθαρη και σκληρή ανακοίνωση από το κόμμα, όμως για την Κουμουνδούρου ήταν μονόδρομος. Το γεγονός ότι ενώ ήταν στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας προχώρησε σε δημόσια ανάρτηση με απειλές και εκβιασμούς έκανε έξω φρενών τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έδωσε εντολή να βγει άμεσα απάντηση που δεν θα άφηνε κανένα ενδεχόμενο παρερμηνείας. Άλλωστε, αν υποχωρούσε στον εκβιασμό Πολάκη, θα άνοιγε ο ασκός του Αιόλου για ολόκληρη τη χώρα, καθώς και άλλοι υποψήφιοι μπορεί να ακολουθούσαν το παράδειγμά του και όλος ο σχεδιασμός να τινασσόταν στον αέρα.

«Κανείς δεν μπορεί να βάλει όρους στον ΣΥΡΙΖΑ» έλεγαν συνεργάτες του πρόεδρου, στέλνοντας σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

 

«Κάηκε» μόνος του ο Πολάκης
Φαίνεται πως ο Παύλος Πολάκης δεν τα ζύγισε σωστά, και με την κίνησή του έφερε σε δύσκολη θέση και τον εαυτό του και τον υποψήφιο που ήθελε να προωθήσει.

Η ανάρτηση Πολάκη

Κι αυτό έγινε ξακάθαρο μετά την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, η οποία δεν φάνηκε διατεθειμένη να δεχθεί κανέναν όρο και κανέναν εκβιασμό. Και φυσικά δεν θα δεχόταν πλέον σε καμία περίπτωση να βάλει ακόμη και αν ήθελε τον Μιχάλη Χαιρετάκη στα ψηφοδέλτια, καθώς θα φαινόταν να υποτάσσεται στον εκβιασμό Πολάκη.

Οπότε ο ίδιος ο βουλευτής θα έπρεπε ήταν να εμμείνει με ό,τι συνεπαγόταν κάτι τέτοιο είτε να σημάνει υποχώρηση και να ανασκευάσει. Και προτίμησε το δεύτερο.

Η νέα ανάρτηση Πολάκη

Αναγκάστηκε λοιπόν ο κ. Πολάκης να προβεί σε άτακτη υποχώρηση. Μετά από αυτή η Κουμουνδούρου ξεκαθάρισε πως το θέμα θεωρείται λήξαν. Κάτι που θα φανεί ωστόσο στη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής όπου θα παραπεμφθούν για την τυπική έγκριση τα ψηφοδέλτια.

 

Ποιος είναι ο Χαιρετάκης   

Ήδη από το περασμένο Σάββατο ο κ. Πολάκης επιχειρηματολόγησε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος υπέρ της υποψηφιότητας του Μιχάλη Χαιρετάκη στα Χανιά, ο οποίος είναι φίλος του και ήταν υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα και στις εθνικές εκλογές 2019. Αποφασίστηκε τελικά από το πολιτικό όργανο η υποψηφιότητα του ο κ. Χαιρετάκη να κριθεί σε δεύτερο χρόνο, προκειμένου να επανεξεταστεί το θέμα.

Ο Μιχάλης Χαιρετάκης θεωρείται ο πιο στενός κομματικός φίλος του Παύλου Πολάκη στον Νομό Χανίων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο λόγος για τον οποίο επέμενε τόσο πολύ να ενταχθεί ο κ. Χαιρετάκης στο ψηφοδέλτιο είναι για να επιβεβαιώσει τη δική του πρωτιά στις εκλογές, απέναντι στον πρώην υπουργό Γιώργο Σταθάκη βάζοντας «σφήνα» ξανά έναν δικό του υποψήφιο, όπως είχε συμβεί και στις προηγούμενες εκλογές. Κατά άλλες πληροφορίες, επιφυλάξεις απέναντι στην υποψηφιότητα Χαιρετάκη φέρεται να έχει εκφράσει και η πλευρά Σταθάκη, ενώ υπάρχουν και προβληματισμοί στο κόμμα για την περίπτωσή του. Ας σημειωθεί ότι ο κ. Χαιρετάκης είχε αναρτήσει προ δύο ετών στα κοινωνικά δίκτυα ένα σκίτσο που παρομοίαζε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Αδόλφο Χίτλερ, προκαλώντας καταιγίδα αρνητικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/politiki/kaike-monos-toy-polakis”>Γιατί ο Πολάκης τα ‘βαλε με τον ΣΥΡΙΖΑ -Το παρασκήνιο με τον κολλητό του στα Χανιά – iefimerida.gr</a></p>