Γιατί πρέπει πάντα να βάζουμε τα μπαχαρικά στην κατάψυξη…;

To ήξερες ότι προσθέτοντας μπαχαρικά στο φαγητό σου μπορεί να το γεμίζεις όχι μόνο γεύση, αλλά και…έντομα;

Τα μπαχαρικά σου πολύ πιθανό να «φιλοξενούν» μια ποικιλία από παράσιτα. Σύμφωνα με τη Huffington Post, δεν είναι ασυνήθιστο να βρούμε μια αποικία εντόμων σε μπαχαρικά, όπως η πάπρικα, το πιπέρι καγιέν και η σκόνη τσίλι. Οι μικροσκοπικοί οργανισμοί μοιράζονται επίσης την αγάπη σου για κουρκουμά, κόλιανδρο, κύμινο, μάραθο και ξηρό τζίντζερ.

Μερικά από αυτά τα ζουζουνάκια έχουν το μέγεθος ενός σπόρου σουσαμιού, ενώ δεν είναι και απίθανο να συναντήσουμε και σκουληκάκια (πρόνυμφες), σύμφωνα με τη Huffington Post.

Γιατί όμως όλα αυτά βρίσκουν καταφύγιο στα μπαχαρικά μας; «Γιατί τα μπαχαρικά είναι πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες», δήλωσε στη Huffington Post ο εντομολόγος, Jody M. Green. «Τα παράσιτα αγαπούν ιδιαίτερα τα προϊόντα που παράγονται από τις αποξηραμένες γλυκές πιπεριές, το τσίλι, το κόκκινο πιπέρι, την πάπρικα και το καγιέν. Η οικογένεια πιπεριών φαίνεται να περιέχει τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για τη διατήρηση της ζωής τους», ανέφερε.

Τι μπορείς λοιπόν να κάνεις για να απαλλαγείς από όλα αυτά; Πρώτα απ’ όλα βεβαιώσου ότι η συσκευασία του προϊόντος που αγοράζεις από το σούπερ μάρκετ δεν έχει σκισίματα, όπως συμβουλεύει ο Dr. Green. Μόλις πας στο σπίτι βάλε όλα τα μπαχαρικά στην κατάψυξη για 4 μέρες, πριν τα αποθηκεύσεις στο ντουλάπι της κουζίνας σου.

πηγή: matrix24.gr