Γιατί υπερθερμαίνεται το iPhone σου και πώς να το φτιάξεις

Το iPhone είναι κάτι πέρα από ένα απλό κινητό. Εργαλείο για τους πάσης φύσεως επαγγελματίες, μέσο επικοινωνίας αλλά και ένας μίνι υπολογιστής στην παλάμη καθενός.

Και για αυτό κάθε τυχόν πρόβλημα στο iPhone μπορεί να επιφέρει… πανικό στον κάτοχό του. Ένα από τα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοχοι των iPhones είναι αυτό της υπερθέρμανσής τους. Οταν το iPhone αρχίσει να ζεματάει, τότε κάτι πάει στραβά.

Αν έχετε διαπιστώσει πως το iPhone σας πολλές φορές είναι ζεστό όταν το πιάνετε, κι όχι απαραιτήτως γιατί παίζατε με τις ώρες το αγαπημένο σας παιχνίδι, μπορεί να αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα μπαταρίας. Ή θα μπορούσε να είναι κάποιο άλλο ζήτημα του λειτουργικού. Βέβαια, να έχετε υπόψη σας πως και τα iPhone μπορεί να ζεσταίνονται λίγο, γιατί σε αντίθεση με τους υπολογιστές, δεν διαθέτουν ανεμιστήρες για να τα ψύχουν, με αποτέλεσμα να διασκορπίζουν την θερμότητα μέσα από τα μεταλλικά τους πλαίσια.

Αν το iPhone σας όμως ζεσταθεί λόγω μιας ζημιάς ή ενός δυσλειτουργικού λογισμικού, θα χρειαστεί να το δώσετε για επισκευή ή αντικατάσταση. Γιατί η υπερθέρμανσή του είναι όντως θέμα. Είναι σημάδι μιας ήδη ελαττωματικής συσκευής ή κινδυνεύει από ζημιές που προκαλούνται από μεγάλη θερμοκρασία.

Αν λοιπόν το τηλέφωνό σας έχει αρχίσει πρόσφατα να υπερθερμαίνεται, μπορεί να πρέπει να απεγκαταστήσετε εφαρμογές που βάλατε πρόσφατα, λίγο δηλαδή προτού παρατηρήσετε τα θέματα θερμότητας. Κι αυτές μπορεί να καταστρέψουν το iOS σύστημα του τηλεφώνου σας.

Αν αυτό δεν φέρει αποτελέσματα, μπορείτε να δοκιμάσετε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας του τηλεφώνου σας στο iCloud και στην συνέχεια να κάνετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Κανένα αποτέλεσμα ακόμη; Τότε δεν γλιτώνετε την επίσκεψη σε ένα κατάστημα της Apple.

πηγή: economistas.gr