Γιώργος Παπανικολάου: «Από ό,τι φαίνεται, τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη μου γιορτή»

Γιώργο πάμε να πάρουμε στολίδια και δώρα για σένα και τα αδέρφια σου” .
Μπαμπά δεν χρειάζεται, αφού δεν έχουμε λεφτά“.
Είναι Χριστούγεννα, να πάρεις ό,τι θέλεις!

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτόν τον διάλογο με τον πατέρα μου» είπε ο Δήμαρχος της Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου περιγράφοντας αναμνήσεις από τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων της παιδικής του ηλικίας:

«Πήγαινα δημοτικό τότε. Και η οικογένειά μας , όπως πολλές άλλες την εποχή εκείνη, τα έβγαζε πέρα με δυσκολίες. Ήμασταν βλέπετε και τέσσερα τα παιδιά της οικογένειας.

Όταν όμως έφταναν τα Χριστούγεννα δεν υπήρχε πρόβλημα κανένα.
Ο μπαμπάς μου δεν άφηνε με κανένα τρόπο όλους μας να έχουμε την παραμικρή στενοχώρια τα Χριστούγεννα.
Αγοράζαμε κάθε χρόνο το πιο μεγάλο δέντρο. Μαζί το κουβαλάγαμε κάθε χρόνο, ακόμη κι όταν τα προβλήματα της υγείας του τον είχαν επιβαρύνει πολύ .

Και μετά το στολίζαμε με τα πιο ωραία στολίδια και το γεμίζαμε από κάτω με δώρα.
Και όποιο πρόβλημα, όποια δυσκολία, μεταφερόντουσαν με ένα μαγικό τρόπο για την περίοδο μετά τις γιορτές

«Από ό,τι φαίνεται και για μένα – όπως για τόσους πολλούς άλλους – τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη μου γιορτή. Είναι πάνω από όλα η γιορτή των παιδιών μας . Είναι γιορτή αγάπης. Είναι χαρά και ελπίδα.» τόνισε ο κ. Παπανικολάου

«Και όπως τότε , έτσι και όλα τα χρόνια μέχρι σήμερα επιδιώκω ό,τι και ο αγαπημένος μου πατέρας τότε. Μπροστά στην αγάπη και την χαρά των Χριστουγέννων, τα προβλήματα, οι σκοτούρες, οι δυσκολίες υπολείπονται.
Προηγείται η έγνοια να ζήσουν τα παιδιά μας, κάθε οικογένεια, όλοι μας, την ζεστασιά και την χαρά των Χριστουγέννων.

Μπαμπά μου, για όσο ζω δεν θα σταματήσω να κάνω ό,τι εσύ μου έμαθες. Να δίνω κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα στα εγγόνια σου και στην οικογένεια μας την αγάπη και την ζεστασιά που εσύ μας έδωσες και ακόμη περισσότερο..

Καλές και χαρούμενες γιορτές να έχουμε 

“Κόκκινη Νύχτα” και “Κόκκινη Κυριακή” το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Στολίσαμε και φέτος την Γλυφάδα μας με χιλιάδες λαμπάκια και στολίδια.

«Καθ’όλη την εορταστική περίοδο κάνουμε και φέτος ό,τι καλύτερο μπορούμε – με τις δράσεις και τις εκδηλώσεις μας – για να ζήσουμε όλοι μαζί τα πιο χαρούμενα Χριστούγεννα. Για όσο υπηρετώ την πόλη μας, την αγαπημένη μας Γλυφάδα, δεν θα σταματήσω κάθε χρόνο να καταθέτω την ψυχή μου για να αισθάνονται όλοι – μικροί και μεγάλοι – όπως εμείς τότε που ήμασταν παιδιά,» είπε ο δήμαρχος

Δείτε το πρόγραμμα 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ