Γιώργος Παπανικολάου: «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία σήμερα και στη Γλυφάδα την τιμάμε με πράξεις»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) που τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος της Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, αναφέρθηκε στις δράσεις  της διοίκησης που έγιναν πράξεις για τους συμπολίτες μας ΑμεΑ.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπανικολάου τόνισε:

«Η ανεξάρτητη διαβίωση στην πόλη μας γίνεται καθημερινή πραγματικότητα με διαρκή προσπάθεια και πρακτικά αποτελέσματα για τα οποία είμαστε υπερήφανοι.
Από το 2015, οι συμπολίτες μας ΑμεΑ έχουν απαλλαγεί πλήρως από την καταβολή δημοτικών τελών.

Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουμε σταματήσει να αποκαθιστούμε την προσβασιμότητα παντού: 

Υλοποιούμε καθημερινά και ασταμάτητα παρεμβάσεις στους δρόμους και στα πεζοδρόμια για να είναι η πόλη μας φιλική και προσβάσιμη.


Το ίδιο διασφαλίζουμε στις πλατείες και στις παιδικές χαρές, στα δημοτικά κτίρια και στο Μελίνα Μερκούρη που ανακαινίσαμε, στα σχολεία και στις αθλητικές εγκαταστάσεις, στα νέα δημοτικά μας λεωφορεία.


Στην τρίτη παραλία βάλαμε ειδικό μηχανισμό για ΑμεΑ (Seatrac), φέτος τοποθετήσαμε και δεύτερο – και κάθε χρόνο η ολοκληρωμένη αυτή υποδομή είναι πρώτη σε χρήση και με διαφορά πανελλαδικά!


Στο δημοτικό μας κολυμβητήριο έχουμε εγκαταστήσει έναν πρωτοποριακό μηχανισμό για την εξυπηρέτηση των συνανθρώπων μας με αναπηρία, το σύγχρονο αναβατόριο i-Swim.

Θα συνεχίσουμε αδιάκοπα τη μέριμνα για τους συμπολίτες μας ΑμεΑ σε κάθε γωνιά και σε κάθε λειτουργία της πόλης μας.

Η ανεξάρτητη διαβίωση και η ισότητα στην πράξη γίνονται κομμάτι της καθημερινότητας στην Γλυφάδα, κομμάτι της πραγματικότητας και της ζωής μας.»