Γιώργος Παπανικολάου: “To άναρχο υπαίθριο εμπόριο μικροπραγμάτων ανήκει στο παρελθόν”

H πόλη μας ‘φιλοξενούσε’ δυστυχώς επί πολλά χρόνια ένα άτυπο “γιουσουρούμ”, ένα άναρχο ουσιαστικά υπαίθριο εμπόριο μικροπραγμάτων. Η γωνιά αυτή σύντομα θα παραδοθεί στους πολίτες ως ένας ακόμα χώρος αναψυχής και ανάπαυλας” ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Γλυφάδας κ. Παπανικολάου για το κάτω τμήμα του ανοιχτού πάρκινγκ μεταξύ Άλσους Λαζαράκη και Ζέρβα.

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Γλυφάδας:

“Ο αγώνας που δίνουμε για την αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση της Γλυφάδας είναι καθημερινός, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε γωνιά.

Στο κάτω τμήμα του ανοιχτού πάρκινγκ (μεταξύ Άλσους Λαζαράκη και Ζέρβα) όπου γίνεται και η λαϊκή αγορά κάθε Πέμπτη, πίσω από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, η πόλη μας “φιλοξενούσε” δυστυχώς επί πολλά χρόνια ένα άτυπο “γιουσουρούμ”, ένα άναρχο ουσιαστικά υπαίθριο εμπόριο μικροπραγμάτων.

Η εικόνα αυτή από σήμερα ανήκει στο παρελθόν. Οι πάγκοι έφυγαν, οι δικαιούχοι της άδειας στάσιμου υπαίθριου εμπορίου (που επιλέγονται με κοινωνικά κριτήρια) με πρωτοβουλία μας μετακινήθηκαν με ευταξία σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης – σωστά και οργανωμένα.

Η γωνιά αυτή σύντομα θα παραδοθεί στους πολίτες ως ένας ακόμα χώρος αναψυχής και ανάπαυλας. Η συγκροτημένη ανάπλαση θα προχωρήσει γρήγορα και θα έχουμε και στο σημείο αυτό έναν ακόμα δημόσιο χώρο που θα τον χαίρονται και θα τον απολαμβάνουν όλοι.

Ευχαριστώ πάρα πολύ τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Panagiotis Kiskiras για τον συντονισμό της προσπάθειας.

Συνεχίζουμε.”

Γιώργος Παπανικολάου