Γιώργος Παπανικολάου: Οι παράμετροι των αποφάσεων για την καλή λειτουργία της πόλης είναι πιο σύνθετες….

Ο Δήμαρχος της Γλυφάδας εξήγησε το ιστορικό της απόφασης να μην ανοίξουν τα σχολεία σήμερα Τρίτη.

Γιώργος Παπανικολάου

“Ακολουθεί η πρόγνωση του καιρού…”.

Όταν το ακούμε σαν πολίτες στην τηλεόραση, προσέχουμε για να δούμε τι ρούχα να βάλουμε και πως θα κινηθούμε.
Όταν το παρακολουθούμε, όμως, έχοντας την ευθύνη της διοίκησης μια πόλης τα πράγματα είναι πολύ πολύ σοβαρά: Με πλήρη συναίσθηση, όπως κάθε φορά εξάλλου, της σοβαρότητας της κατάστασης, ενημερώσαμε χθες το απόγευμα ότι τα σχολεία της πόλης μας δεν θα έκλειναν, καθώς δεν υπήρχε ένταση των καιρικών φαινομένων στη νότια Αττική ή σχετική βέβαιη πρόβλεψη, όπως για παράδειγμα συνέβαινε στο βόρειο κομμάτι. Βεβαίως επιφυλαχθήκαμε να ενημερώσουμε εκ νέου, βάσει των εξελίξεων.
Πράγματι, κατά τις 2 μετά τα μεσάνυχτα κάποιο χιόνι έφτασε τελικά και στη Γλυφάδα. Νωρίς σήμερα το πρωί, κυρίως για προληπτικούς λόγους και λόγω ολισθηρότητας σε κάποια σημεία, τα σχολεία δεν άνοιξαν και προβήκαμε στη σχετική ενημέρωση.

Τα τονίζω όλα αυτά γιατί ανάλογα με τα καιρικά φαινόμενα το προσεχές διάστημα, ίσως κληθούμε να λάβουμε ανάλογες αποφάσεις. Γνωρίζουμε καλά ότι αν είχαμε ανακοινώσει από χθες το μεσημέρι ότι τα σχολεία της Γλυφάδας θα κλείσουν, πολλοί θα διαμαρτύρονταν όπως είχε γίνει και στο παρελθόν. Αν πάλι, όπως κάναμε, ανακοινώναμε ότι θα μείνουν ανοιχτά, πάλι είχαμε αντιρρήσεις. Όταν κλείσαμε τελικά το πρωί τα σχολεία για τους λόγους που περιέγραψα, πάλι δέχθηκα μηνύματα ότι αυτό άργησε να γίνει και άλλα ότι δεν έπρεπε να είχε γίνει γιατί μετά τις 9 είχε ηλιοφάνεια.

Τα λέω αυτά για να εξηγήσω ότι όταν η εκτίμηση είναι οριακή και δεν είναι ξεκάθαρη η κατάσταση, η στάθμιση πρέπει πάντα να είναι ισορροπημένη, οι εκτιμήσεις πρέπει να συνυπολογίζουν όλα τα δεδομένα και να λαμβάνουμε υπόψη πρώτα την ασφάλεια των πολιτών και σαφώς όμως και την ομαλή λειτουργία της πόλης, μέρος της οποίας είναι η καθημερινή και αδιάλειπτη λειτουργία των σχολείων.

Πρέπει να ομολογήσω ότι ένα από τα πράγματα που με κάνουν πάντα χαρούμενο είναι η επικοινωνία με τα παιδιά της πόλης μας και από χθες το απόγευμα απολαμβάνω πραγματικά τους διαλόγους που είχα με τους μαθητές μέσω Facebook, στο chat και στο inbox! Νομίζω όλα αυτά τα χρόνια ξέρουν καλά ότι συμμερίζομαι τις αγωνίες τους και πόσο θέλω να έχουν μόνο χαρές.
Οι παράμετροι όμως των αποφάσεων για την καλή λειτουργία της πόλης είναι βεβαίως πιο σύνθετες…

Ολοκληρώνω με αυτό:
Όλα πήγαν καλά, τα μικρά προβλήματα στην Τερψιθέα αντιμετωπίστηκαν αμέσως και αύριο όλα τα σχολεία θα λειτουργούν και πάλι κανονικά – όσο και αν αυτό ξέρω ότι θα βρίσκει πολλούς μικρούς μας φίλους να διαφωνούν, που «βλέπουν» ήδη για αύριο ολισθηρότητα στους δρόμους και μου στέλνουν τα σχετικά μηνύματα!”