Γλυφάδα: Δωρεάν σεμινάριο χρήσης αντιολισθητικών αλυσίδων

Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού η 15η Ιανουαρίου και στη Γλυφάδα μας πραγματοποιείται η 2η πανελλήνια δράση επιμόρφωσης οδηγών σχετικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και την ασφαλή οδηγική συμπεριφορά σε συνθήκες χιονόπτωσης.

Αυτή την Κυριακή από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στο Δρόμο των Ποιητών (Γρ. Λαμπράκη στη συμβολή της με τη Μεταξά) θα γίνει δωρεάν ενημέρωση και πρακτική εξάσκηση τοποθέτησης και αφαίρεσης όλων των ειδών αλυσίδων (για κάθε τύπου όχημα), στο πλαίσιο δράσης που διοργανώνει ο Δήμος Γλυφάδας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Κάντε ηλεκτρονική εγγραφή στη σχετική φόρμα και ελάτε !

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα που διοργανώνεται η δράση αυτή (η πρώτη είχε γίνει στις 4 Δεκεμβρίου 2022) καθώς υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση και αυξημένο ενδιαφέρον από τους οδηγούς.

«Ο χειμώνας είναι μπροστά μας και ο στόχος όλων μας είναι να παραμείνουμε ασφαλείς. Η προσπάθειά μας αυτή, που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο και επαναλαμβάνεται τώρα, είναι να μειώσουμε και ιδανικά να μηδενίσουμε τους κινδύνους από την μη ορθή και έγκαιρη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Προετοιμαζόμαστε όσο καλύτερα μπορούμε για τους έντονους χιονιάδες και είμαστε όλοι μας σε ετοιμότητα και εγρήγορση», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δωρεάν, με απλή δήλωση συμμετοχής στη διαδικτυακή μας πλατφόρμα. Η δράση, η οποία -όπως προαναφέρθηκε- τελεί υπό την αιγίδα του αρμόδιου Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη σχολή οδηγών Σχολή Οδηγών Ζήκος Αθανάσιος και την εταιρεία Americat Accessories GR, η οποία μάλιστα προσφέρει εκπτωτικά κουπόνια για την αγορά αντιολισθητικών αλυσίδων.

Τον συντονισμό της δράσης έχει η Δημοτική Σύμβουλος Νατάσα Αργυροπούλου. Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τον υποχρεωτικό εφοδιασμό των αυτοκινήτων με αλυσίδες ή άλλα αντιολισθητικά μέσα (π.χ. χιονοκουβέρτες, λάστιχα ειδικά για το χιόνι), τέθηκε σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου 2022.