Γλυφάδα: Καρτέρι θανάτου στον εξόριστο αρχιμαφιόζο

Συµβόλαιο θανάτου που υπεγράφη στην Αυστραλία «βλέπουν» οι αστυνοµικοί της Ασφάλειας πίσω από την παγίδα θανάτου που στήθηκε στη Γλυφάδα µε στόχο 56χρονο Λιβανέζο που χαρακτηρίζεται «εξόριστος» πρώην αρχηγός της διαβόητης συµµορίας µοτοσικλετιστών «Comancheros».

Οι εκτελεστές µε επαγγελµατικό τρόπο παγίδευσαν τη µίζα του πολυτελούς αυτοκινήτου του 56χρονου, µάρκας Mercedes, µε αποτέλεσµα, όταν ο Λιβανέζος επιχείρησε χθες στις 10.00 το πρωί να βάλει µπρος το όχηµα, να σηµειωθεί ισχυρή έκρηξη που τον τραυµάτισε σοβαρά. Σε κοντινή απόσταση βρισκόταν θηριώδης άντρας, ίσως ο συνοδός ασφαλείας του, ο οποίος έτρεξε, έσπασε το τζάµι του συνοδηγού, άνοιξε την πόρτα από µέσα, τον πήρε αγκαλιά και τον αποµάκρυνε από το φλεγόµενο όχηµα.

Είναι ο άνθρωπος που του έσωσε τη ζωή. Λίγα λεπτά νωρίτερα ο 56χρονος βρισκόταν σε γυµναστήριο επί της λεωφόρου Βουλιαγµένης. Οι αστυνοµικοί του Τµήµατος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισµών εντόπισαν ίχνη εκρηκτικής ύλης TNT στο αυτοκίνητο, στοιχείο που παραπέµπει σε επαγγελµατίες βοµβιστές, ενδεχοµένως και «ενοικιαζόµενους» από το εξωτερικό. Στο όχηµα βρέθηκε το δίπλωµα οδήγησης του θύµατος, εκδοθέν στα Ηνωµένα Αραβικά Εµιράτα, ενώ οι πινακίδες κυκλοφορίες ήταν αυστραλιανές. Ο 56χρονος χαρακτηριζόταν σε δηµοσιεύµατα αυστραλιανών µέσων ενηµέρωσης «εξόριστος». Και αυτό διότι το 2013 αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Αυστραλία για το Ντουµπάι µαζί µε τη γυναίκα και τα δύο παιδιά του, λόγω του ότι κινδύνευε η ζωή του από άτοµα του υποκόσµου µε τα οποία είχε αντιπαλότητα.

Ο Λιβανέζος συνδεόταν µε «βαριές» υποθέσεις ναρκωτικών και έκανε για χρόνια κουµάντο στη διαβόητη συµµορία µοτοσικλετιστών «Comancheros». Μετά το 2010, ωστόσο, ήρθε σε ρήξη µε τον µετέπειτα αρχηγό των µηχανόβιων. Εκτοτε ξέσπασε «πόλεµος» µεταξύ τους. Μάλιστα, είχε εκτελεστεί «υπαρχηγός» στην Αυστραλία την ώρα που έκανε τατουάζ σε κατάστηµα. Σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες, ο 56χρονος ήρθε µε την οικογένειά του στην Αθήνα πριν από δύο χρόνια και εγκαταστάθηκε σε πολυτελές σπίτι στα νότια προάστια. Συνήθιζε να πηγαίνει κάθε πρωί σε γυµναστήριο της Γλυφάδας, γεγονός που φαίνεται ότι εκµεταλλεύτηκαν οι δράστες της χθεσινής επίθεσης οι οποίοι γνώριζαν το πρόγραµµά του. Την έρευνα ανέλαβε από την πρώτη στιγµή το Τµήµα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, που αναζητά τα «κλειδιά» της υπόθεσης στο παρελθόν του θύµατος. Στο µικροσκόπιο αναµένεται να µπουν άτοµα µε έδρα την Ελλάδα που «αγαπούν» τις µοτοσικλέτες και µπορεί να διατηρούν σχέσεις µε τους «Comancheros» της Αυστραλίας.

«Ο στόχος έχει πολλούς εχθρούς στην Αυστραλία. Πολλοί θα ήθελαν να τον βγάλουν από τη µέση για… χρέη του παρελθόντος. Ο εντολέας της επίθεσης το πιο πιθανό είναι να βρίσκεται στην Αυστραλία. Για να ξετυλιχτεί, το κουβάρι της υπόθεσης, πρέπει πρώτα να βρεθούν οι φυσικοί αυτουργοί» εξηγεί αστυνοµική πηγή. Παράλληλα, θα εξεταστεί το κατά πόσο η ενέργεια µπορεί να συνδέεται µε οποιονδήποτε τρόπο µε την άγρια δολοφονία (συµβόλαιο θανάτου) του επιχειρηµατία Γ.Μ. τον περασµένο Οκτώβριο στο Πανόραµα Βούλας. Κοινός παρονοµαστής των δύο υποθέσεων είναι ότι οι δύο στόχοι είχαν βαρύ ποινικό παρελθόν στην Αυστραλία, εγκατέλειψαν τη χώρα για την Ελλάδα προκειµένου να γλιτώσουν από τους εχθρούς τους, ενώ έπεσαν και οι δύο θύµατα επαγγελµατιών εκτελεστών.

πηγή: Αλέξανδρος Καλαφάτης / ethnos.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here