Γλυφάδα: Στήριξη στη Μυρτώ και στα Κοινωνικά Παντοπωλεία της Μητρόπολης και του Δήμου μέσω το αθλητισμού

Πραγματοποιήθηκε εχθές (20/11) στη Γλυφάδα, με πρωτοβουλία του Δήμου Γλυφάδας, ευρεία σύσκεψη για τη διοργάνωση μέσα στον Δεκεμβριο εκδήλωσης κοινωνικής στήριξης μέσω του αθλητισμού. Συγκεκριμένα, θα διοργανωθεί στο κλειστό ΔΑΚ Γλυφάδας «Μάκης Λιούγκας» ένα μίνι τουρνουά ποδοσφαίρου Σάλας, με τη συμμετοχή 14 ομάδων, με σκοπό την στήριξη των Κοινωνικών Παντοπολείων της Ιεράς Μητρόπολης Γλυφάδας και του Δήμου Γλυφάδας, καθώς και τη στήριξη της ζωής της Μυρτώς η οποία έχει καθηλωθεί εδώ και περίπου μια δεκαετία μετά από επίθεση που δέχθηκε.

Τη σύσκεψη καθώς και την οργάνωση της διοργάνωσης του τουρνουά έχει αναλάβει ο Αντώνης Γλύκας, ενώ από τον Δήμο Γλυφάδας ο Αντιδήμαρχος Περικλής Δορκοφίκης και ο υπεύθυνος του ΔΑΚΓ, Γιάννης Παραγυιός.

Σε αυτή τη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός από τους παραπάνω, ο Υπεύθυνος του Αθλητικού Οργανισμού της Ι.Μ. Γλυφάδας «Ο Άγιος Νέστωρ» και Γραμματέας του Γραφείο Νεότητας της Μητρόπολης, Πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Αντώνιος Χρήστου, ο Νικόλαος Ζιάγκας (Μπάλες Molten) , ο Ταξίαρχος, Διευθυντής Νοτιοανατολικής Αττικής και πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής Βασίλειος Βράντζας, ο γιατρός του Ιπποκρατείου νοσοκομείου Νίκος Ραζής Κουδούνης, η κα Σούλα Ποκολέτσου από την UNESCO Νοτίων Προαστίων, όπως και η κα Μίρκα Βαλλιάνου, μέλος του Δ.Σ. της UNESCO Ν. Π. και η ταμίας Μάγια Φλεριανού, ο Δημοσιογράφος της ΕΡΤ Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Ο Συντονιστής Αθλητικών Δραστηριοτήτων της ΣΤΑΣΥ Θάνος Παπασωτηρίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γεώργιος Καλιακμάνης και το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Νικόλαος Κορομηλάς. Επίσης, το μέλος του Πολιτιστικού Τμήματος της Π.Ο.Ε. – Δ.Ο.Υ. Ιωάννης Ψαρράς, ο Αλέξανδρος Κούμης από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ο υπεύθυνος διοργάνωσης του Θουκυδίδειου Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου Κώστας Αλάσσας, ο Δημοσιογράφος Γιάννης Γιαννόπουλος από το dday.gr (χορηγός Επικοινωνίας της εκδήλωσης) και υπεύθυνος Επικοινωνίας του Θουκυδίδειου Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου και ο Νίκος Γραμμένος από το Couros Club.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι συζητήθηκαν θέματα οργάνωσης και προβολής της εκδήλωσης, καθώς και λεπτομέρειες για τη συμβολή όλων των εμπλεκομένων έτσι ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ενίσχυση της Μυρτώς και των Κοινωνικών Παντοπωλείων.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι κάλεσαν τους κατοίκους των νοτίων προαστίων αλλά και γενικότερα τους πολίτες της Αττικής, να έρθουν στο κλειστό «Μάκης Λιούγκας» και να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, από τις 09:00 έως τις 14:00 που θα διαρκέσει το τουρνουά. Κατά τη διάρκεια του τουρνουά θαα γίνει συγκέντρωση ων προσφορών τροφίμων που θα φέρουν οι πολίτες, ενώ όσοι θέλουν θα μπορούν να αγοράσουν και το βιβλίο της μητέρας της Μυρτώς.

Τέλος,  πρέπει να αναφερθεί ότι στις 11 Δεκεμβρίου θα γίνει στο «Μάκης Λιούγκας» συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του τουρνουά και του πολύ σημαντικού κοινωνικού χαρακτήρα που το συνοδεύει, με αναφορά στις ομάδες που θα συμμετάσχουν καθώς και στους φορείς που στηρίζουν τη διοργάνωση.

πηγή: dday.gr