Γλυφάδα: Τα έργα για προσβασιμότητα των ΑμεΑ και τα εύσημα Μητσοτάκη στον «δραστήριο δήμαρχο» Γ. Παπανικολάου

Στις σημαντικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, για τα άτομα με αναπηρία, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός.

Στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτηση του στα social media όπου κυρίως παρουσιάζει το κυβερνητικό έργο της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε αυτή την φορά να αναφερθεί στον δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου και τις δράσεις του στο δήμο, τόσο για την ελεύθερη πρόσβαση τους στις παραλίες της Γλυφάδας όσο και στην εκπαίδευση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτηση του. «Θα φέρω για παράδειγμα την ειδική εγκατάσταση με 2 ειδικά τηλεχειριζόμενα αμαξίδια που δημιουργήθηκε στη δημοτική παραλία της Γλυφάδας για την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα. Αντίστοιχες υποδομές επιδοτούνται πλήρως από το Ταμείο Ανάκαμψης και το Υπουργείο Τουρισμού, ώστε ακόμη περισσότερες ελληνικές παραλίες να γίνουν προσβάσιμες για τα άτομα με αναπηρία. Στη Γλυφάδα επίσης, χάρη στον δραστήριο Δήμαρχό της Γιώργο Παπανικολάου χτίζεται ένα πρότυπο ειδικού σχολείου με πόρους του ΕΣΠΑ και σε δυο χρόνια θα καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες 100 παιδιών με αναπηρία».

Αξίζει να σημειωθεί πως την προηγούμενη Πέμπτη ο Γιώργος Παπανικολάου παρουσίασε στον υπουργό Επικρατείας τις εργασίες που γίνονται για την κατασκευή του ειδικού σχολείου στην Γλυφάδα.

Αμέσως μετά μαζί με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη παρουσιάστηκε όλος ο σύγχρονος εξοπλισμός που κάνει την πρόσβαση των ατόμων ευκολότερη στην παραλία.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Παραλία Γλυφάδας: Η εγκατάσταση για την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στη θάλασσαΠαραλία Γλυφάδας: Η εγκατάσταση για την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα

Παραλία Γλυφάδας: Η εγκατάσταση για την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα

Παραλία Γλυφάδας: Η εγκατάσταση για την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα

Το ειδικό σχολείο που χτίζεται στη Γλυφάδα

Το ειδικό σχολείο που χτίζεται στη Γλυφάδα

<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/ellada/i-anafora-mitsotaki-ston-drastirio-dimarho-glyfadas-g-papanikolaoy-gia-tin-prosbasimotita”>Γλυφάδα: Τα έργα για προσβασιμότητα των ΑμεΑ και τα εύσημα Μητσοτάκη στον «δραστήριο δήμαρχο» Γ. Παπανικολάου – iefimerida.gr</a></p>