Γνωριμία με τις αρχαιότητες της Βάρης, της Βούλας και της Βουλιαγμένης

Μια αναλυτική παρουσίαση των αρχαιοτήτων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που δεν έχει γίνει ποτέ μέχρι σήμερα διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών «Απολλωνία». 

Αρθρο: Γιώργος Λαουτάρης, 3vita.gr

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο του ναού Παναγίας Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη, στις 7 μ.μ., τρεις αρχαιολόγοι υπεύθυνοι για ανασκαφές εντός του Δήμου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων θα μιλήσουν για τον ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα στο Καβούρι, τους αρχαίους οικισμούς και τα νεκροταφεία, το οδικό δίκτυο της αρχαιότητας και θα δείξουν όλα τα ευρήματα που σήμερα βρίσκονται διάσπαρτα σε προθήκες μουσείων αλλά και αποθήκες.

Συγκεκριμένα, η Αμυγδαλιά Ανδρέου, υπεύθυνη για τις αρχαιότητες της Βάρης και της Βάρκιζας, η Μαίρη Γιαμαλίδη, υπεύθυνη για τις αρχαιότητες της Βούλας και της Βουλιαγμένης και ο επίκουρος καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας Χρύσανθος Κανελλόπουλος θα κάνουν μια εκτενή παρουσίαση στο κοινό, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση.

«Μία μεγάλη εκδήλωση της Απολλωνίας που στοχεύει στη γνωριμία με την ιστορία του τόπου μας. Περιμένουμε όλους τους συνδημότες μας και κυρίως τα παιδιά και τους νέους, με την πεποίθηση ότι το μέλλον χτίζεται πάνω στις γερές βάσεις που μας έχουν χαρίσει οι αιώνες», σχολίασε σχετικά η πρόεδρος της Απολλωνίας, Μαριάννα Μαυραγάνη.

Συντάκτης : Γιώργος Λαουτάρης,

Πηγή : 3vita.gr