Happy Hours 4 Kids: Ένας χώρος δράσης και δημιουργικότητας στη Γλυφάδα

Το κέντρο φύλαξης και δημιουργικής απασχόλησης που λύνει τα χέρια στις νότιες μαμάδες.

Χτυπώντας το κουδούνι του Happy Hours 4 Kids στο νούμερο 8 της οδού Κωνσταντινουπόλεως, στην καρδιά της Γλυφάδας, είναι σίγουρο πως θα ακούσεις παιδικά γέλια. Φτιαγμένο με πολλή αγάπη, το κέντρο φύλαξης και δημιουργικής απασχόλησης φιλοξενεί καθημερινά παιδιά 2 έως 10 ετών και τους προσφέρει ποικίλες δράσεις με στόχο αυτά να μάθουν, να ανακαλύψουν τις δεξιότητές τους, να αναπτύξουν τη φαντασία τους αλλά, κυρίως, να περάσουν όμορφα, να διασκεδάσουν.

Μουσικοκινητική, θεατρικό παιχνίδι, μαθήματα μαγειρικής, εργαστήρι πηλού και ζωγραφικής, κουκλοθέατρο ή παιχνίδι στα αγγλικά είναι μερικές από τις δραστηριότητες που, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και την επιθυμία του γονιού, προσφέρονται στον χώρο. Τι κάνει όμως αυτό το κέντρο μια από τις καλύτερες επιλογές για τις μαμάδες της Γλυφάδας –ή για εκείνες που απλώς επισκέπτονται την περιοχή για κάποια δουλειά και ψάχνουν για ένα περιβάλλον όμορφο και, κυρίως, ασφαλές, όπου μπορούν να εμπιστευθούν για κάποιες ώρες το παιδί τους; Απευθυνθήκαμε στην υπεύθυνη του Happy Hours 4 Kids, για να μας λύσει όλες τις απορίες.

Τι ώρες μπορώ να φέρω το παιδί μου στο Happy Hours 4 Kids;

«Το κέντρο μας λειτουργεί καθημερινά, 10:00 με 20:00. Το πρωινό τμήμα περιλαμβάνει φύλαξη και δημιουργική απασχόληση, από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 16:00 το απόγευμα. Βέβαια, ο γονιός δεν είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει αυτό το ωράριο. Μπορεί πχ να φέρει το παιδί του στις 11:00 το πρωί και να το πάρει στις 15:00, είτε απογευματινές ώρες πχ 18.00 – 20.00. Το απόγευμα, τα εργαστήρια λειτουργούν από τις 16:00 μέχρι τις 20:00. Αλλά και πάλι, το πρόγραμμα αυτό δεν είναι δεσμευτικό. Μπορεί να προσαρμοστεί πλήρως στις ανάγκες κάθε παιδιού και των γονιών του. Επίσης, τα οικονομικά πακέτα διαμορφώνονται ανάλογα με τις ώρες που θα μείνει το παιδί στον χώρο μας, είναι δηλαδή και αυτά απολύτως ευέλικτα».

Τα παιδιά πρέπει να έρχονται καθημερινά στον χώρο σας;

«Τα παιδιά, από ό,τι μας μεταφέρουν οι γονείς τους, θέλουν να έρχονται κάθε μέρα! Ο χώρος, πάντως, λειτουργεί είτε ως -μια πιο οικονομική- εναλλακτική του παιδικού σταθμού ή της καθημερινής δημιουργικής απασχόλησης, οπότε τα παιδιά έρχονται σε τακτική βάση και απασχολούνται για κάποιες ώρες κάθε μέρα, είτε ως λύση για έκτακτες περιπτώσεις. Για αυτόν τον λόγο, είμαστε ανοιχτά όλες τις μέρες που τα σχολεία δεν λειτουργούν (επίσημες αργίες, μέρες που τα σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω καιρικών συνθηκών ή απεργίας των δασκάλων), ώστε να εξυπηρετήσουμε τους γονείς που δουλεύουν και δεν έχουν πού να αφήσουν το παιδί τους εκείνη τη μέρα. Παράλληλα, θέλουμε να είμαστε η πρώτη σκέψη για τις μαμάδες που για οποιονδήποτε λόγο, πχ γιατί θέλουν να κάνουν κάποιες δουλειές στο κέντρο της Γλυφάδας, θέλουν να εμπιστευθούν για κάποιες ώρες το παιδί τους σε έναν χώρο όπου ξέρουν ότι θα περάσει καλά και θα είναι υπό την απόλυτη επίβλεψη επαγγελματιών».

Ποια είναι η κατάρτιση του προσωπικού;

«Οι άνθρωποι που εργάζονται στο Happy Hours 4 Kids και έρχονται σε επαφή με τα παιδιά είναι πτυχιούχοι νηπιαγωγοί, απόφοιτοι ΑΕΙ, με μεταπτυχιακά και με εξειδίκευση στο θεατρικό παιχνίδι και τη μουσικοκινητική αγωγή. Παράλληλα, το κέντρο μας συνεργάζεται επίσης με παιδοψυχολόγο και λογοθεραπεύτρια, οι οποίοι μπορούν, κατόπιν συνεννόησης, να παρέχουν τις υπηρεσίες τους».

Με ποιες δραστηριότητες θα ασχοληθεί ένα παιδί στο Happy Hours 4 Kids;

«Τα παιδιά χωρίζονται αρχικά σε ηλικιακά groups. Υπάρχει το group για τα μικρότερα παιδάκια, 2-3 ετών, μετά υπάρχει το τμήμα για τις ηλικίες 4-6 και επίσης η ομάδα των παιδιών 7 plus. Στον χώρο μας λειτουργούν πολλά εργαστήρια, ρυθμισμένα για όλες τις ηλικίες, και τα προγράμματα διαμορφώνονται από την έμπειρη ομάδα μας. Για τα μικρότερα παιδιά, μερικές από τις προτεινόμενες δραστηριότητες είναι η μουσικοκινητική και η ψυχοκινητική αγωγή, μαθήματα πολύ σημαντικά για το συγκεκριμένο αναπτυξιακό στάδιο, καθώς, μέσα από αυτά, τα παιδιά αρχίζουν να αποκτούν αίσθηση του σώματός τους, να ακολουθούν το τέμπο της μουσικής, να προσανατολίζονται στον χώρο και, γενικώς, να αναπτύσσουν τις αντιληπτικές τους ικανότητες. Επίσης, μέσα από το κουκλοθέατρο ή το θεατρικό παιχνίδι, τα παιδιά μαθαίνουν να επικοινωνούν, να καλλιεργούν τη φαντασία τους και να έρχονται σε επαφή με το περιβάλλον γύρω τους. Για τα μεγαλύτερα παιδιά έχουμε εργαστήρια εικαστικών –τα περισσότερα λατρεύουν τις 3D κατασκευές και την κεραμική με πηλό – αλλά και εργαστήρι προμαθηματικών εννοιών, ακόμα και μαγειρική».

Αναλαμβάνετε και πάρτι γενεθλίων;

«Φυσικά! Για ένα αξέχαστο και επιτυχημένο πάρτι γενεθλίων οι γονείς μπορούν να απευθυνθούν σε εμάς. Αναλαμβάνουμε πλήρως τη διοργάνωσή του, παρέχοντας απόλυτη ασφάλεια, ποιοτική διασκέδαση και ατέλειωτο παιχνίδι!».

Πηγή: nou-pou.gr