Η Apple ετοιμάζει Watch με οθόνη που τυλίγεται πλήρως γύρω από τον καρπό

Η αδιάκοπη επιδίωξη της Apple για καινοτομία και διεύρυνση των ορίων στον κλάδο της φορητής τεχνολογίας δεν είναι μυστικό. Η τελευταία αποκάλυψη σχετικά με τον τεχνολογικό κολοσσό έρχεται με τη μορφή μιας πρόσφατα χορηγηθείσας πατέντας που προβλέπει ένα Apple Watch με οθόνη που τυλίγεται πλήρως γύρω από τον καρπό του χρήστη και εμφανίζει πληροφορίες σε όλη την έκταση της.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, με την ονομασία “Display Module And System Applications”, ρίχνει φως στις σκέψεις της Apple να ενσωματώσει ένα εύκαμπτο πάνελ οθόνης στο ίδιο το λουράκι του ρολογιού. Αυτό θα επέκτεινε σημαντικά την περιοχή της οθόνης πέρα από την παραδοσιακή κυκλική ή ορθογώνια πρόσοψη του ρολογιού, εισάγοντας νέες δυνατότητες για αλλαγές στο UI και τη λειτουργικότητα.

Με αυτόν τον τρόπο, η Apple στοχεύει στη βελτιστοποίηση τόσο της περιοχής του watch face όσο και του band ώστε να προσαρμόζεται στο μέγεθος του καρπού του χρήστη. Μέσω αυτού του χαρακτηριστικού, η Apple θέλει να εξασφαλίσει εξατομικευμένη εφαρμογή του Watch στον καρπό κάθε χρήστη. Εκτός από τα εργονομικά της πλεονεκτήματα, η τεχνολογία της εύκαμπτης οθόνης μπορεί να ανοίξει την πόρτα σε ένα σύνολο νέων εφαρμογών και δυνατοτήτων.

Στην πραγματικότητα, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αναφέρει και άλλες πιθανές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των wearable, rollable και foldable οθονών. Αυτό υποδηλώνει ότι οι προσπάθειες έρευνας και ανάπτυξης της Apple δεν περιορίζονται μόνο στο Apple Watch. Επιπλέον, η λεπτομερής περιγραφή του διπλώματος ευρεσιτεχνίας εκτείνεται σε 28 σελίδες και περιγράφει μια οθόνη LED με ενσωματωμένα κυκλώματα στην πίσω επιφάνεια της οθόνης.

πηγή: techmaniacs.gr