Η Apple «σκότωσε» τα iTunes

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τα iTunes, την πιο διάσημη εφαρμογή της Apple.
Μπορεί να μετρά 18 χρόνια, αλλά μέχρι εδώ ήταν. Τα iTunes διανύουν τις τελευταίες τους ημέρες καθώς πλέον δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες με τα επιπρόρσθετα χαρακτηριστικά τους, αφού επί της ουσίας «βαραίνουν» όπως ανακοίνωσε η Apple.

Τα επιπρόσθετα χαρακτηριστικά έκαναν την χρήση τους δύσκολη και αργή και η εταιρεία αποφάσισε να το τερματίσει ανακοινώνοντας παράλληλα, ότι θα αντικατασταθούν οι λειτουργίες τους από μεμονωμένες εφαρμογές: άλλη για μουσικής, για αναμετάδοση, για τηλεόραση κ.λπ.

Ωστόσο, αυτό που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό είναι τι θα συμβεί με το iTunes Store, το οποίο είχε τόσο μεγάλη επίδραση στη μουσική βιομηχανία όσο και η ίδια η εφαρμογή. Τα τραγούδια στην εφαρμογή είναι απίθανο να εξαφανιστούν, αλλά δεν είναι σαφές αν οι χρήστες θα εξακολουθήσουν να είναι σε θέση να αγοράσουν καινούργια.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που ανησύχησαν για το πώς το Mac θα συνέχιζε να συγχρονίζεται με τα iPhones ή τα  iPad χωρίς τη χρήση του iTunes. Αλλά η Apple είπε ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί από το ίδιο το MacOS, με επιλογές που θα εμφανίζονται στο μενού εύρεσης και όχι στην εφαρμογή iTunes.

Όλες οι αλλαγές αυτές θα βρίσκονται στη νέα έκδοση του MacOS, που θα φέρει το όνομα Catalina, η οποία και αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη χρονιά.

πηγή: athensvoice.gr