Αντιπλημμυρικό: Η «ασπίδα» που οχυρώνει την Άνω Γλυφάδα

Το αντιπλημμυρικό έργο που θα ολοκληρώσει τη θωράκιση της Άνω Γλυφάδας απέναντι στις βροχές ξεκίνησε ! Η περίοδος της θερινής ραστώνης για τους πολλούς, βρίσκει τα συνεργεία του Δήμου Γλυφάδας να δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς, ώστε να είναι όλα έτοιμα με τις πρώτες βροχές του φθινοπώρου.


«Ένα πολύ σπουδαίο έργο ξεκίνησε: Η μεγάλη «ασπίδα» που τόσο είχαμε ανάγκη για την ολοκλήρωση της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Άνω Γλυφάδας.

Η ασπίδα που θα «οχυρώσει» την Αιγύπτου, την Αρχιπελάγους και όλη την Τερψιθέα απέναντι σε καταιγίδες και έντονες βροχές. Τώρα που ξεκινούν μαζικά οι θερινές άδειες και η πόλη σιγά σιγά αδειάζει, αξιοποιούμε στο μέγιστο την περίοδο των διακοπών για να τρέξουμε το έργο, με τη μικρότερη δυνατή όχληση για τους κατοίκους και εργαζομένους της Γλυφάδας. Θα δουλέψουμε όσο περισσότερο μπορούμε το καλοκαίρι, ώστε το φθινόπωρο να μας βρει όσο το δυνατόν πιο έτοιμους.

Τι σημαίνει «τρέχουμε»;

Ήδη σκάβονται οι δρόμοι, τοποθετούνται οι πρώτοι αγωγοί, ακολουθούν τα φρεάτια και προχωρά το υπόλοιπο έργο.

Τι σημαίνει να μας βρει έτοιμους;

Να σταματήσει το επικίνδυνο φαινόμενο της υπερχείλισης των υδάτων. Να σταματήσουν δρόμοι όπως η Αιγύπτου και η Αρχιπελάγους να γίνονται ποτάμια με την πρώτη μπόρα. Ευχαριστούμε και πάλι την Περιφέρεια Αττικής που παράλληλα έχει αρμοδιότητα για αντιπλημμυρικά έργα τέτοιας μεγάλης εμβέλειας και χρηματοδοτεί το έργο αυτό. Συνεχίζουμε», επισημαίνει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.