Η Chryssanthemis μας ταξιδέυει με το Καμία Φορά

Η μαγευτική Chryssanthemis με την χαρισματική φωνή της, μας ταξιδέυει με το νέο της κομμάτι «Καμία φορά» σε άλλους μουσικούς ορίζοντες.

Η ομάδα του Notioi.gr συνατήθηκε μαζί της για να μάθει περισσότερες πληροφορίες για εκείνη και τα νέα σχέδια της.

1.Χρυσανθεμίς ή Chryssanthemis, γιατί με ξένα το όνομα;

(Χρυσανθεμίς ή) Chryssanthemis είναι το όνομά μου στα αρχαία ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες. To βαφτηστικό μου όνομα είναι Χρυσάνθη.Ο περισσότερος κόσμος το τονίζει στην παραλήγούσα! Δε σου κρύβω ότι σκέφτομαι στο μέλλον κάποια στιγμή να ασχοληθώ παράλληλα και με την αγγλόφωνη δισκογραφία γι’αυτό και έχει παραμείνει με λατινικούς χαρακτήρες!

2.Μόλις κυκλοφόρησες το νέο σου single «Καμιά φορά» διασκευή στη γνωστή επιτυχίας της Μαρινέλλας από την Panik Records!Είναι μια πραγματικά νέα πρόταση που δείχνει τις φωνητικές σου ικανότητες.Πώς σου ήρθε αυτή η ιδέα;

Η αλήθεια ότι σκεφτόμουν πολύ καιρό!Ήθελα να δώσω ένα δικό μου στίγμα σε αυτό το διαχρονικό τραγούδι που τόσο αγαπώ. Η ενορχήστρωση του παραγωγού Στέλιου Σόβολου έχει δώσει μια νέα πιο pop αισθητική στο τραγούδι πάντα με σεβασμό στην ιστορία του, που αγάπησα από την πρώτη στιγμή. Στο τραγούδι παρεμβάλλεται και ένα νέο κομμάτι που δεν υπάρχει στην κανονική εκτέλεση.Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση του κοινού είναι πάρα πολλή θετική και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα!Το εγχείρημα ήταν αρκετά δύσκολο!

3.Πώς βρέθηκες στο Λος Άντελες για τα γυρίσματα του video clip και γιατί επέλεξες αυτό το μέρος;

Παίρνοντας έρεισμα τους στίχους του τραγουδιού : «Καμιά φορά λέω να αλλάξω ουρανό»,   πίστεψα από την πρώτη στιγμή ότι μια ήπειρος με άλλο «αέρα», θα συντελούσε συν τοις άλλοις ,σε μια διαφορετική αισθητική του τραγουδιού. Το videoclip γυρίστηκε   στο Λος Αντζελες  από τον βραβευμένο σκηνοθέτη Γιάννη Παπαδάκο,  αλλά ο πραγματικός λόγος που βρέθηκα στην Αμερική  ήταν η μετεκπαίδευσή μου στη φωνητική  με τον διάσημο καθηγητή  Seth  Riggs  (υπήρξε μέντορας του Φρανκ Σινάτρα, της  Μπάρμπαρα Στρεϊζαντ, του Μαικλ Τζάκσον και πολλών άλλων αστεριών). Το «Καμιά Φορά» κυκλοφόρησε στις 20 Ιανουαρίου από την  Panik Records και ήδη λαμβάνω πάρα πολλά θετικά σχόλια από τους ακόλουθούς μου στα social media, κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα!

4.Είσαι τραγουδίστρια και καθηγήτρια φωνητικής.Θα ήθελες να ήσουν δασκάλα φωνητικής σ’ ένα μουσικό talent show; Μιλησέ μας για την κριτική σου στις εμφανίσεις των διαγωνιζομένων στο φετινό XFactor μέσα από το κανάλι σου στο Υοutube και την ανταπόκριση του κόσμου.

Θα μου άρεσε πολύ να υπάρξω κάποια στιγμή κριτής σε κάποιο talent show.Είναι κάτι που το έχω ξανακάνει το 2013 στο διεθνές φεστιβάλ Global Battle of The Bands.Έχει άμεση σχέση με τη δουλειά μου, τη διδασκαλία και είναι κάτι που το σκέφτομαι χρόνια. Ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία να το κάνω και πάλι.Ουσιαστικά φέτος μέσα από το κανάλι μου «Μiss Chryssanthemis” και τα reaction videos, στόχευσα στο να αναλύσω τεχνικά τις ερμηνείες των διαγωνιζομένων, κάτι το οποίο λέιπει μέσα από το ίδιο το talent show.Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εκπληκτικά θετική και το κανάλι προς μεγάλη έκπληξη κέρδισε πάνω από 1.000.000 προβολές στη διάρκεια του παιχνιδιού!Ακόμα και με τους ίδιους τους παίκτες απέκτησα προσωπική επαφή!Χαίρομαι πολύ όταν μπορώ να βοηθάω μέσα από τη δουλειά μου όποιον το έχει ανάγκη και αυτός ήταν και ο σκοπός της δημιουργίας του καναλιού.

5.Πώς κατάλαβες πως θέλεις να ασχοληθείς με το τραγούδι;

Ήρθε ομαλά μέσα από την ενασχόληση μου με τη μουσική με την πάροδο των χρόνων. Από παιδί θυμάμαι τον εαυτό μου να αγαπά να κάθεται και να τραγουδάει ώρες μέσα στο δωμάτιο. Επαγγελματικά το κατάλαβα στην πορεία της ενασχόλησής μου με τη μουσική.. όταν πλέον είχα μπει στη ροή των σπουδών και των εξετάσεων. Δεν ξύπνησα μια μέρα και είπα «Τώρα θα γίνω τραγουδίστρια». Ήρθε ως απόρροια των σπουδών μου και ως ανάγκη να εκφράσω σαν μουσικός την Τέχνη μου.

6.Έχεις ιδρύσει τις δικές σου σχολές «Modern Music Arts» όπου διδάσκεις το πρόγραμμα του University of West LondonLondon College of Music το οποίο και εκπροσωπείς  στα νότια προάστια. Υπάρχει ενδιαφέρον από νέα παιδιά;

Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο από τα νέα παιδιά αλλά και από επαγγελματίες τραγουδιστές που θέλουν να εξελιχθούν. Ακόμα και από αναγνωρισμένους καλλιτέχνες. Αυτό είναι πολύ θετικό αν σκεφτεί κανείς ότι συνέβαινε μόνο στο εξωτερικό και στην Ελλάδα μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις.

7.Ο καλλιτέχνης, οφείλει να είναι ασυμβίβαστος ή να προσαρμόζεται με βάση τις προτάσεις και την εποχή;

Πιστεύω ότι οφείλει να είναι ο εαυτός του και να κάνει αυτό που τον εκφράζει για να μπορεί «να αναπνέει» μέσα στην τέχνη του. Σίγουρα πρέπει να ακούει τον παλμό του κόσμου αλλά όχι στο σημείο να κάνει κάτι που δεν είναι .Όλοι οι καλλιτέχνες έχουν μια αλήθεια. Αυτή την αλήθεια θέλει να δει ο κόσμος , αυτή τον κεντρίζει και με αυτήν ταυτίζεται. Αν δεν είμαστε αληθινοί τότε τι απομένει??

 

8.Πού μπορούμε να σε δούμε αυτόν τον καιρό;

Βρίσκομαι ήδη στα Modern Music Studios με την ομάδα μου για την ολοκλήρωση του πρώτου δίσκου.Εμφανίζομαι στο Riviera Coast κάθε Παρασκευή & Σάββατο και θα εμφανίζομαι επίσης στο Baraonda Music Hall με τον Τόλη Βοσκόπουλο από 11/2 και κάθε Τετάρτη!Σας περιμένω όλους!