Η Δήλωση του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης για τα φαινόμενα Βίας

Με αφορμή το αποτρόπαιο γεγονός της επίθεσης και του τραυματισμού δύο παιδιών στην Αργυρούπολη  από συμμορία ανηλίκων με σκοπό τη ληστεία, ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος, απευθύνει μήνυμα στους συμπολίτες του προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού αυτά τα φαινόμενα βίας από συμμορίες ανηλίκων.


Κανένας πλέον δεν μπορεί να σιωπά, τονίζει ο δήμαρχος και καλεί τους συμπολίτες του να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.

Η ΔΗΛΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς φίλες και φίλοι,
Απευθύνομαι σε σας πρώτα ο πατέρας και μετά ως δήμαρχος ενώνοντας την αγωνία μου με τη δική σας μετά και το τελευταίο περιστατικό, αυτό του μαχαιρώματος ενός ανήλικου, από έναν άλλον ανήλικο, όταν συμμορία 25 ατόμων εκτός της περιοχής μας, επιτέθηκε σε παιδιά μας που έπαιζαν αμέριμνα σε πλατεία της πόλης.

Η αύξηση της βίας, η παραβατικότητα, η δράση συμμοριών, το bullying που γίνεται σε πολλά παιδιά, δεν μπορούν πλέον να μας αφήσουν να αφήσουν απαθείς.

Για το λόγο αυτό θα επισκεφτώ τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη αλλά και τον Εισαγγελέα και θα καταθέσω όλα τα στοιχεία που πρέπει, προκειμένου η δράση αυτών των συμμοριών να σταματήσει.

Φίλες και φίλοι γονείς,
ενημερώστε με, αφού μιλήσετε με τα παιδιά σας για όλα αυτά τα περιστατικά που γνωρίζουν ή φαινόμενα που βλέπουν και τα ενοχλούν, με τον τρόπο αυτό θα αναλάβω την ευθύνη ως δημοτική αρχή, να μιλήσω στην εισαγγελία επώνυμα προστατεύοντας τις οικογένειές σας, αλλά κυρίως την πόλη μας.

Δεν είναι δυνατό να παίζουν τα παιδιά μας σε πλατείες, στο βουνό, σε δημόσιους χώρους και να δέχονται επιθέσεις, αυτό θα σταματήσει και θα σταματήσει αποφασιστικά.

Γιατί θα μπορούσε να βρεθεί το δικό σας το παιδί σε λάθος σημείο, λάθος ώρα, και σήμερα να θρηνούμε θύματα.