Δήλωση Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτου για την Εκκίνηση της επένδυσης στο Ελληνικό

Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτος σχετικά με την υπογραφή εκκίνησης της επένδυσης στο πρ. Αεροδρόμιο Ελληνικού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


“Στον δήμο μας ξεκινάει η μεγαλύτερη επένδυση στην Ν/Α Ευρώπη. Μια επένδυση 9 δις που θα αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα όχι μόνο στην πόλη μας και στην Αττική, αλλά και στην Ελλάδα ολόκληρη. Τα τελευταία 75 χρόνια με τη λειτουργία του αεροδρομίου στο Ελληνικό, αναπτύχθηκαν οι όμοροι δήμοι επιχειρηματικά και τουριστικά αποκομίζοντας τεράστια έσοδα.

Ο δήμος Ελληνικού εξαιτίας του αεροδρομίου δεν είχε ανάλογη εξέλιξη. Σήμερα, όμως από φτωχός συγγενής των νοτίων προαστίων, εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων και πρωτεύουσα των επενδύσεων.

Εντός των ορίων μας θα πραγματοποιηθεί πληθώρα έργων που θα καταστήσουν των δήμο μας επίκεντρο μεγάλων επιχειρηματικών σχεδίων, που θα αλλάξουν στην κυριολεξία την φυσιογνωμία του και θα αποφέρουν έσοδα. Έσοδα τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την ποιότητα ζωής των κατοίκων μας.

Η επένδυση του Ελληνικού ουσιαστικά αποτελεί την επέκταση και ανάπλαση της σημερινής πόλης, και θα λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος – επιτέλους έπειτα από πολλά χρόνια – του Κάτω Ελληνικού με το Άνω που μέχρι τώρα χωρίζονταν από τον αεροδριάδρομο του πρώην αεροδρομίου.

Οι κάτοικοί μας θα έχουν πρόσβαση στο μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης και επιτέλους ο δήμος μας θα αποκτήσει ένα σύγχρονο και προσβάσιμο για όλους, παραλιακό μέτωπο.
Παράλληλα όμως περιμένουμε την Ελληνική Κυβέρνηση με την υπογραφή της σύμβασης να υλοποιήσει και τις δεσμεύσεις της απέναντι στον δήμο μας και στις ανάγκες της κοινωνίας.

O δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης βρίσκεται μπροστά σε ιστορικές εξελίξεις που θα καθορίσουν το παρόν αλλά και το μέλλον του.

Οι δικές μας ενέργειες από εδώ και στο εξής θα καθορίσουν την ποιότητα ζωής των επόμενων γενεών και το μέλλον των παιδιών μας.”