Τα Φώτα στο Παλαιό Φάληρο και η δήλωση Χατζηδάκη στην πίτα των χειμερινών κολυμβητών

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα ο αγιασμός των υδάτων στην παραλία του Φλοίσβου, παρουσία του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη και πρωτοστατούντος του Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης, κ. Συμεών.


Από νωρίς, πλήθος κόσμου είχε καταλάβει όλους τους χώρους κατά μήκος της παραλίας στην περιοχή, προκειμένου να παρακολουθήσει τη δοξολογία και  τους τολμηρούς που έπεσαν στο νερό για να πιάσουν το ιερό σύμβολο της Χριστιανοσύνης.

Από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, το “παρών” έδωσαν ο βουλευτής και πρώην Υπουργός, Νικόλαος Δένδιας, η βουλευτής, Άννα Καραμανλή και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου, υποψήφιος βουλευτής στο νότιο τομέα, Κων/νος Κυρανάκης.

Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, μετέβησαν στη παραλία του Μπάτη, όπου, ως είθισται, την ημέρα αυτή ο Σύλλογος Χειμερινών Κολυμβητών της πόλης, κόβει την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτά του.

Κατεβαίνω οριστικά για βουλευτής 

Ο κος Χατζηδάκης, αφού απηύθυνε προς όλους τις ευχές του, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για βουλευτής, με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, στο Νότιο Τομέα, στις προσεχείς εθνικές εκλογές, ενώ σε ότι αφορά την διάδοχο κατάσταση στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, είπε πως, οι δημότες καλό είναι να κρίνουν τον κάθε υποψήφιο Δήμαρχο, ανάλογα με το τι έχει προσφέρει στην πόλη και μετά να αποφασίσουν.

Παρόντες και οι τρεις υποψήφιοι από την παράταξή του για την δημαρχία, Ανδρικοπούλου Βασιλική, Δούμας Ανδρέας και Φωστηρόπουλος Γιάννης.

Το “παρών”στην εκδήλωση έδωσε και η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη και, από όσο μπορέσαμε να διακρίνουμε, λόγω του αδιαχωρήτου που παρατηρήθηκε, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργος Ασημακόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Μαρία Ζάγκα, Κων/νος Τεντόμας, Γιάννης Βουλγαρέλης, Μαρία Μιχαλοπούλου, Γιώργος Καραμαρούδης, ο δ.σ. και υποψήφιος δήμαρχος, Δημήτρης Πιτούλης και η τέως δ.σ. της πλειοψηφίας, νυν δικαστική λειτουργός (Πρωτοδίκης Αθηνών), Χαρά Γιαννοπούλου.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι στην θεία λειτουργία που τελέστηκε στον Ι.Ν. της Παναγίτσας, στην οδό Αχιλλέως, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Μητροπολίτου Αχαϊας, κυρίου Αθανασίου, ο οποίος είναι και ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου στην έδρα της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, τον δήμαρχο εκπροσώπησε ο αναπληρωτής του, Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών, Αλέξανδρος Πανταζής, ενώ μαζί του ήταν, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργος Ασημακόπουλος και η τ. δημοτική σύμβουλος, Χαρά Γιαννοπούλου.

πηγή: vimaonline.gr