Η ελληνική παραλία με την πορτοκαλί άμμο και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα (φωτο)

Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς παγκοσμίως για το κλίμα της, τις παραλίες της και τα ειδυλλιακά τοπία της. Το Ιόνιο πέλαγος με τα όμορφα νησιά του, μάλιστα, κάνει τη χώρα μας να μην υστερεί σε τίποτα από τους πιο δημοφιλείς εξωτικούς προορισμούς.

Κρυστάλλινα νερά και ολόλευκες παραλίες, περιτριγυρισμένες από την πυκνή βλάστηση συνδυάζονται άψογα με τον καταγάλανο ουρανό και τον λαμπερό ήλιο της Eλλάδας, απεικονίζοντας κάθε χρόνο τα εντυπωσιακότερα καρτποστάλ των φωτογραφικών φακών.

Αν, μάλιστα, θέλετε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και να ικανοποιήσετε ακόμα και τις πιο υψηλές σας απαιτήσεις, η Κεφαλονιά είναι μια υπέροχη ιδέα καθώς αναμένεται να σας καταπλήξει!

Οκτώ χιλιόμετρα από το Ληξούρι, στο νότιο τμήμα του νησιού και την περιοχή της Παλικής, θα βρεθείτε στην παραλία «Ξι» με την ιδιαίτερη ομορφιά της που ξεχωρίζει για την πορτοκαλί της άμμο και δημιουργεί την τέλεια αντίθεση με τα ολόλευκα βράχια.

Κι αν αναρωτιέστε από πού μπορεί να προήλθε η παράξενη ονομασία «Ξι» της παραλίας, η απάντηση βρίσκεται στο σχήμα του όρμου το οποίο θυμίζει πολύ στο συγκεκριμένο γράμμα της αλφαβήτου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κατάλογο του περιοδικού Travel+ Leisure 2016, η παραλία «Ξι» αναδείχθηκε σε μια από τις είκοσι πιο παράξενες παραλίες του κόσμου χάρη στην μεγάλη αντίθεση των χρωμάτων, την παρουσία αργίλου στον βυθό της, όπως επίσης στα ρηχά και ζεστά νερά της, παραπέμποντας σε φυσικό σπα, προσφέροντας τις ευεργετικές ιδιότητες της αργολώδους άμμου στο δέρμα.

Η εν λόγω παραλία έχει, τέλος, βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία και είναι ιδανική τόσο για τους λάτρεις της φωτογραφίας, όσο και όσων επιδίδονται σε διάφορα θαλάσσια σπορ.

πηγή: aftodioikisi.gr