Η Επέλαση Της “Πηνελοπης” – Ισχυροί βοριάδες, βροχές και χιόνια την Παρασκευή

Πολύ κρύος καιρός και την Παρασκευή στην Ανατολική χώρα με βροχές και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Βόρειας Ελλάδος και καταιγίδες κυρίως στα νότια. Από πότε θα εξασθενήσει η κακοκαιρία.

Πολύ κρύος καιρός και την Παρασκευή στην Ανατολική χώρα με βροχές και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Βόρειας Ελλάδος και καταιγίδες κυρίως στα νότια. Γενικώς από το απόγευμα προβλέπεται εξασθένηση των φαινομένων και των ανέμων ενώ οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν χαμηλές.

Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε ότι στα νότια της χώρας έχει μετακινηθεί το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο κινείται ανατολικά και προκαλεί έντονη ψυχρή μεταφορά από την ανατολική Ευρώπη λόγω του ισχυρού συνδυασμού του με τον Αντικυκλώνα της Βαλκανικής.

Την Πέμπτη οι ριπές του ανέμου έφτασαν τα 102 km/h στη Σκύρο τα 89 km/h στη Λήμνο και τα 81km/h στο Τατόι. Στη Φλώρινα η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 2 βαθμούς και τους 3 στην Αλεξανδρούπολη.

Το βαρομετρικό χαμηλό της από το μεσημέρι περνά ανατολικά της Κρήτης και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αρχίσουν τα εξασθενούν τα φαινόμενα και να περιορίζονται βαθμιαία από βορρά προς τα νότια . Οι βοριάδες θα φτάσουν τα 7 με 8 και τοπικά τα 9 μπ στο Αιγαίο με προοδευτική εξασθένηση από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 10 βαθμούς τους 12 στα κεντρικά και στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και χιόνια πάνω από τα 1000μ αλλά από το απόγευμα ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ 6 με 7 στα ανατολικά 7 με 8 και τοπικά στο Κάβο Ντόρο 8 με 9 μπ με εξασθένηση από το μεσημέρι Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες μόνο νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί . Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 30 Νοεμβρίου του 2010 είχαμε μέγιστες θερμοκρασίες στη Κρήτη περί τους 30 βαθμούς Κελσίου!

Θοδωρής Κολυδάς

πηγή: news247.gr