Η Ford Mustang GTD σπάει τα ταμεία!

Η Ford Mustang GTD είναι ένα καινούργιο σπορ μοντέλο με έντονες τις αγωνιστικές του καταβολές. Κάτι που φαίνεται φυσικά από τα έντονα αεροδυναμικά της βοηθήματα με πιο χαρακτηριστικό τη μεγάλη πίσω φτερούγα με τα ιδιαίτερα στηρίγματά της, αλλά και από το ότι θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση στις διάσημες 24 Ώρες του Le Mans.

Στη συνέχεια θα δώσει το παρόν και στο 24Ωρο του Σπα αλλά και στο Nürburgring, όπου θα προσπαθήσει να γίνει το πιο γρήγορο Made in USA μοντέλο παραγωγής επιτυγχάνοντας χρόνο μικρότερο των 7,0 λεπτών.

FORD-MUSTANG-GTD-2.jpg

Το πιο ενδιαφέρον είναι πως παρόλο που η τιμή πώλησης της Mustang GTD είναι ιδιαίτερα υψηλή -με 325 χιλιάδες δολάρια κυμαίνεται ξεκάθαρα στα επίπεδα των supercars- βρέθηκαν μέσα σε μόλις 37 ημέρες 7.500 Αμερικανοί πρόθυμοι να την αποκτήσουν.

Το νούμερο εξέπληξε και τους ανθρώπους της Ford μιας και υπολόγιζαν πως οι υποψήφιοι αγοραστές θα ήταν πολύ πιο λίγοι, περίπου στο 1/5 του τελικού αριθμού.

FORD-MUSTANG-GTD-3.jpg

Η Ford πλέον θεωρεί πως ανάλογο ενδιαφέρον θα υπάρχει τόσο στην Ευρώπη όσο και στο Μεξικό, όπου τα βιβλία παραγγελιών αναμένεται να ανοίξουν σύντομα.

Μέχρι στιγμής η αμερικανική εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την ιπποδύναμη της Mustang GTD αλλά οι πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερους από 800 ίππους.

1716712975816-31230922-FORD-MUSTANG-GTD-1.jpg

πηγή: cnn.gr