Η Γλυφάδα έτρεξε για καλό σκοπό

Ο Δήμος Γλυφάδας συμμετείχε, για μία ακόμη χρονιά, στον ξεχωριστό αγώνα δρόμου που διοργάνωσε το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» την Κυριακή, 7 Απριλίου και μάλιστα, με μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή διαδρομή που απόλαυσαν όλοι οι συμμετέχοντες, όπως και πέρυσι.

Ο δεύτερος Αττικός Αγώνας Δρόμου διεξήχθη την ίδια μέρα και την ίδια ώρα συνολικά σε 20 Δήμους της Αττικής.

Ο κάθε αγώνας δρόμου περιλαμβάνει διαδρομή τρεξίματος 5 χιλιομέτρων και δυναμικού βάδην 5 χιλιομέτρων, ενώ το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τον αγώνα δρόμου θα μετατραπεί άμεσα σε τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής που θα παραδοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Γλυφάδας.

Ο αγώνας δρόμου ξεκίνησε στις 10 το πρωί (στις 10:15 το δυναμικό βάδην) και το σημείο εκκίνησης ήταν μπροστά στο παλαιό Δημαρχείο, επί της Διαδόχου Παύλου. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά όπου ένας αγώνας δρόμου «ενώνει» τα δύο τοπόσημα της Γλυφάδας, την παραλία και το Γκολφ, καθώς οι δρομείς περνούν μέσα από το γήπεδο Γκολφ και τερματίζουν και πάλι στην παραλία της πόλης, όπως έγινε για πρώτη φορά πέρυσι.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες και τους ευχήθηκε να απολαύσουν αυτήν την ιδιαίτερη διαδρομή, η οποία περνάει μέσα από μία κοιτίδα πρασίνου, όπως είναι το Γκολφ Γλυφάδας, αλλά και δίπλα από τη θάλασσα, ενώ αναφέρθηκε και στη διττή σημασία αυτού του “event”, καθώς από τη μία προάγεται ο αθλητισμός και η ανάγκη του να γυμνάζεται κανείς και να έχει ευεξία σώματος, αλλά και ότι όλα αυτά γίνονται για “ιερό σκοπό”, καθώς τα χρήματα που συγκεντρώνονται δίνονται στους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.