Η Γλυφάδα γιόρτασε την 25η Μαρτίου

Η Γλυφάδα γιόρτασε σήμερα, με τιμή και μεγαλοπρέπεια, τη μεγάλη διπλή γιορτή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, δηλαδή, την Εθνική Επέτειο της Επανάστασης του 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Από τις 7 το πρωί ξεκίνησε η έναρξη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας και όσο η ώρα περνούσε, ο ναός γέμιζε από κόσμο. Στις 10 π.μ. περίπου προσήλθαν αντιπροσωπείες από τα σχολεία της Γλυφάδας, καθώς και οι επίσημοι, ενώ στη συνέχεια ξεκίνησε η επίσημη δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γλυφάδας κ.κ. Παύλου, με την παρουσία των δημοτικών, πολιτικών, στρατιωτικών αρχών, εκπαιδευτικών, συλλογικών φορέων και απλών πολιτών της Γλυφάδας. Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, οι Αντιδήμαρχοι και γενικά σύσσωμη η Δημοτική Αρχή Γλυφάδας.

Κατόπιν, στις 11 π.μ. πραγματοποιήθηκε η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης (Παλαιό Δημαρχείο) από τους κ.κ. Δήμαρχο, Διευθυντή της Αστυνομίας, Λιμενικού, Προέδρους Παραρτημάτων Εθνικής Αντίστασης Γλυφάδας, Εκπροσώπους Δημοτικών Παρατάξεων, Εκπρόσωπο ΕΛΜΕ, Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων και Τοπικών Οργανώσεων των Πολιτικών ομμάτων και νεολαίων και Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Με την ολοκλήρωση του τελετουργικού, ξεκίνησε και η καθιερωμένη παρέλαση από τους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς της Γλυφάδας, καθώς και από τα σχολεία, την οποίαν και παρακολούθησε μεγάλο πλήθος κόσμου που είχε γεμίσει γενικά το χώρο και τα πεζοδρόμια δεξιά και αριστερά της παραλιακής οδού Διαδόχου Παύλου, όπου και έλαβε χώρα η παρέλαση.

Με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Γιώργος Παπανικολάου αναφέρει τα εξής σχετικά με τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου: «Ατελείωτη συγκίνηση και υπερηφάνεια για τα παιδιά μας που παρέλασαν σήμερα τιμώντας τους προγόνους τους που θυσιάστηκαν για να είναι η χώρα μας ελεύθερη και ανεξάρτητη. Σχεδόν δύο αιώνες μετά, η Επανάσταση των Ελλήνων εξακολουθεί να αποτελεί διεθνώς υπόδειγμα ανυπότακτου φρονήματος, αυταπάρνησης, αγάπης για την πατρίδα και την ελευθερία. Η σημερινή διπλή γιορτή – του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της εθνικής μας παλιγγενεσίας – δεν είναι μονάχα επετειακή. Στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι η επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας, με τις διαρκείς προκλήσεις στο Αιγαίο και στην Κύπρο, με την απαράδεκτη κράτηση δύο Ελλήνων στρατιωτικών, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει άλλο ανεκτή».

Πηγή : iglyfada.gr