Η Γλυφάδα στα κόκκινα: Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Από σήμερα το τρενάκι του Δήμου γυρνάει την πόλη, σταματάει σε σχολεία και παιδικές χαρές, μοιράζει σκουφάκια του Αη Βασίλη και το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, καραμέλες, κόκκινα μπαλόνια και δίνει χαρά σε μικρά και μεγάλα παιδιά.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Άννυ Καυκά βρίσκεται από το πρωί στα σχολεία της πόλης,

ενώ από τα μεγάφωνα στη Μεταξά αλλά και στην Άνω Γλυφάδα ακούγονται Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Η «Κόκκινη Νύχτα» και η «Κόκκινη Κυριακή» έρχονται στο εμπορικό κέντρο του Δήμου Γλυφάδας και στην Άνω Γλυφάδα αυτά τα Χριστούγεννα

Για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο, η Γλυφάδα γίνεται πιο «κόκκινη» και χριστουγεννιάτικη από ποτέ. Στις 21 και 22 Δεκεμβρίου, οι δρόμοι της θα γεμίσουν Άγιους Βασίληδες και γιορτινές μελωδίες, ώστε να μας βάλουν όσο περισσότερο γίνεται μέσα στο κλίμα των Χριστουγέννων, να γεμίσουν τους μικρούς επισκέπτες χαρά και να κάνουν τους μεγαλύτερους να νιώσουν ξανά παιδιά.

Η «Κόκκινη Νύχτα» του Σαββάτου θα ξεκινήσει από πολύ νωρίς. Ήδη από τις 11:00, το τρενάκι του Δήμου θα ξεκινήσει τις βόλτες του στο εμπορικό κέντρο, ενώ τα καταστήματα θα ανοίξουν τις πόρτες τους και δεν θα τις κλείσουν μέχρι και τα μεσάνυχτα. Από τις 14:00 η Αγγέλου Μεταξά θα κλείσει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, λίγες ώρες πριν σημανθεί η έναρξη του Christmas Run. Τι είναι αυτό; Η αιτία που η Γλυφάδα θα γίνει κυριολεκτικά κόκκινη, αφού τους δρόμους της θα κατακλύσουν γυναίκες, άντρες και παιδιά που ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες θα τρέξουν σε έναν χριστουγεννιάτικο αγώνα δρόμου, ξεκινώντας από την Πλατεία Κατράκη.

Μετά από αυτόν, βέβαια, οι δρόμοι δεν πρόκειται να αδειάσουν. Τη θέση των ντυμένων στα κόκκινα δρομέων θα πάρει μία παρέλαση, που θα απαρτίζουν γιγάντιες μασκότ, τυμπανιστές, ένα σόου με νέον, άμαξες με άλογα και χιλιάδες κόκκινα μπαλόνια, που από τις 19:00 και μετά θα συνοδεύουν οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες της Φιλαρμονικής του Δήμου Γλυφάδας, που θα ακούγονται από την Πλατεία Εσπερίδων.

Το κλίμα θα γίνει ακόμα πιο χορευτικό στις 20:00. Αιτία; Οι Sixteen Strings που θα γεμίσουν με τους μπλουζ ροκ ρυθμούς τους την Πλατεία, για να υποδεχτούν στις 21:00 τον Χρήστο Δάντη που θα κλείσει με τον δικό του μοναδικό μουσικό τρόπο τη βραδιά.

Το χριστουγεννιάτικο αυτό πάρτι θα μεταφερθεί την επόμενη μέρα στην Άνω Γλυφάδα. Η «Κόκκινη Κυριακή» θα ξεκινήσει στις 11:00 με το τρενάκι, ενώ στις 12:00 η παρέλαση της προηγούμενης μέρας θα κάνει την εμφάνισή της στους δρόμους. Φυσικά, οι εκδηλώσεις θα κλείσουν και εδώ μουσικά, με την Χρυσανθεμίς και τον Κώστα Μαρτάκη να αναλαμβάνουν να ξεσηκώσουν όλους όσους θα βρεθούν στην Πλατεία Αγίου Τρύφωνα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου
11:00 – 00:00 Το τρενάκι του Δήμου Γλυφάδας στο εμπορικό κέντρο
15:00 Εγγραφές για το Christmas Run στην Πλατεία Κατράκη και δωρεάν παραλαβή στολής Άη Βασίλη
16:00 Christmas Run με αφετηρία την Πλατεία Κατράκη
17:00 – 00:00 Παρέλαση στη Μεταξά
19:00 Η Φιλαρμονική του Δήμου Γλυφάδας στην Πλατεία Εσπερίδων
20:00 Οι Sixteen Strings στην Πλατεία Εσπερίδων
21:00 Συναυλία με τον Χρήστο Δάντη στην Πλατεία Εσπερίδων

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου
11:00 – 17:00 Το τρενάκι του Δήμου στην Άνω Γλυφάδα
12:00 Παρέλαση στη Γεννηματά
13:00 Συναυλία με την Χρυσανθεμίς στην Πλατεία Αγίου Τρύφωνα
14:00 Συναυλία με τον Κώστα Μαρτάκη στην Πλατεία Αγίου Τρύφωνα

πηγές: iglyfada.gr athensvoice.gr