Η Google βάζει τέλος σε έναν «εφιάλτη» του Gmail

Πιστή στην υπόσχεσή της να περιορίσει το spam, το οποίο είναι ένα από τα πιο εκνευριστικά φαινόμενα που ενοχλεί καθημερινά εκατομμύρια χρήστες, η Google έκανε μερικές σημαντικές αλλαγές στο Gmail.

Αναλυτικότερα, οι χρήστες πλέον μπορούν να βρουν μια επιλογή για ‘Απεγράφη’ από ανεπιθύμητα newsletters κατευθείαν στο inbox τους. Αυτό σημαίνει πως δε χρειάζεται να ανοίξουν κάποιο μήνυμα και έπειτα να ψάξουν να βρουν που είναι καταχωνιασμένο το σχετικό κουμπί για ‘Απεγράφη’ από τη λίστα των παραληπτών. Η διαδικασία είναι απλή και γίνεται με ένα μόνο κλικ στην web έκδοση από ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Παράλληλα, η σχετική επιλογή για άμεση απεγράφη υπάρχει και μέσα στα e-mails που προέρχονται από κάποιο newsletter στις iOS και Android εφαρμογές, στο πάνω-πάνω μέρος. Παλιότερα η επιλογή ήταν κρυμμένη πίσω από το μενού των τριών κουκίδων στις mobile εκδόσεις, κάτι που έκανε την εμπειρία πιο δύσκολη για πολλούς που δεν ήξεραν ότι το Gmail προσέφερε καν αυτή τη δυνατότητα. Φυσικά, το κουμπί ‘Απεγράφη’ στο πάνω-πάνω μέρος των σχετικών e-mails, υπάρχει και στην έκδοση του Gmail για υπολογιστές.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε δύο εικόνες που παρουσιάζουν τις εν λόγω αλλαγές στην διεπαφή.